Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem żadko na forum ( jakoś sobie radzę z BMW :-) ) ale mam pytanko bo irytuje mnie już pewna kwestia tzn pytań typu czy pompa wody w M47 2.0d ( 136km) w skrzyni manualej jest inna niż do automatycznej skrzyni biegów?

Generalnie moim zdaniem co ma piernik do wiatraka ale często spotykam się z tym pytaniem!

Nie zauważyłem żadnej różnicy ale podobno w realoem są pompy o różnej numeracji .

Zasada działania pompy jest taka sama bo skrzynia nie jest chłodzona wodą tylko olejem i nie sądze żeby była jakakolwiek różnica.

Ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Chłodnica...wiatrak....????

W automacie dochodzi chłodniczka oleju - oczywiste! Ja pytałem o pompę wody czy jest różnica między manualem a automatem a nie o chłodnicę

Opublikowano
Roznica jest jedna. Pompa od automatu ma gwint na wisko a od manuala nie. Mozna stosowac od automatu w manualu, ale nie na odwrot.
Opublikowano
A pytanie po co tam jest gwint na visko skoro jest elektryczny wiatrak a na visko nie ma miejsca ? Jeśli to jedyna różnica to jakie są przeciwwskazania do wstawienia pompy od manuala do automatu - sam gwint nie wpływa przecież na pracę pompy czy jednak się mylę :? ?