Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

nie wiem czy piszę w dobrym dziale, jeżeli nie to proszę o usuniecie lub przeniesienie tematu

auto to e46 330D touring 2002 zawieszenie m-pakiet, mysle nad felgami 19 cali Styling 132 od X5, bedą pasować do mojego auta? ewentualnie jakie opony dobrać do tego?

felgi przód szerokosc 9 cali ET48

felgi tył szerokosc 10 cali ET45

czy nie będzie to obcierać? nie chciałbym zakładać żadnych dystansów...

z góry dziękuję za info

Opublikowano
Opublikowano
tak dokładnie, styling 63 ma takie same parametry , cały problem w tym czy da rade założyc te koła bez dystansów?
Opublikowano

z tego co wiem to z przodu ( 25mm ) jest założony dystans bo haczyło o gwint, czy tam te pierdoły do regulacji wysokości a na tył nie musiał zakładać

nadkole z tyłu nie było sklepane i nie ociera nic

Opublikowano

no tak tylko przy gwincie to już troche inna bajka...

dostałem info od jednego z forumowiczów że miał założone felgi o identycznych parametrach (styling 63) w e46 coupe 328 i wszystko weszło bez problemu i bez dystansu... ciekawe tylko w touringu bedzie tak samo? chyba powinno byc?

Opublikowano

mi się wydaje że tak, jak założysz na zawieszeniu niegwintowanym - to zrób jakąś fote jak wygląda w turasie, ja też się palę na takie alusy, ale z racji tego że mój styl jazdy odbiega od dostojnego kulania się po mieście i unikania dziur za wszelką ceną to wstrzymałem się z tymi felami

ja się obawiałem że jak zapakuję 4 osoby, psa i bagaż to na nierównościach których pełno ( nie dziurach ) przy większych prędkościach będzie dobijać i ocierać kołem w tylnym nadkolu, niby się w większy minus zejdą i opona jest opięta ale nikt nie był mi w stanie odpowiedzieć bo albo tak nie jeździł albo coś itd

Opublikowano

jak założe to napewno foty zapodam :)

narazie musze ustalic i mieć 100% pewnosci ze bedzie wszystko ok bo szkoda wywalać kasy w błoto..

może uda mi sie gdzieś przymierzyć taki felunek...

Opublikowano
jak założe to napewno foty zapodam :)

narazie musze ustalic i mieć 100% pewnosci ze bedzie wszystko ok bo szkoda wywalać kasy w błoto..

może uda mi sie gdzieś przymierzyć taki felunek...

powodzenia, ten z zdjęć tydzień temu sprzedał samochód i ja już możliwości nie mam