Skocz do zawartości

Dziwne buczenie w silniku po odpaleniu w te mrozy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj odpaliłem autko (było z - 24) i dziwnie zaczęło buczeć w silniku. Nie były to odgłosy metaliczne. To buczenie ustępowało w miarę rozgrzewania silnika aż ustało po chwili. Zastanawiam się czy to czasem pompa oleju nie miała za ciężko, albo to coś innego. Czy ktoś na forum miał podobnie, bo chciałbym wiedzieć co jest nie tak. Mam nadzieję że te mrozy niedługo ustąpią i będzie normalna jazda w normalnych warunkach. Dosyć mam już tej zimy.

Pozdrawiam.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano

U mnie też buczało przez kilka sekund w garazu - 16 stopni ale po 10 km jazdy odkrecan korek wlewu oleju a tam kawa z mlekiem. Mysle uszczzelka. Przejachałem jeszcze 5 km ostrzejszej jazdy i kawy z mlekiem jakby mniej .

Co myslicie panowie uszczelka czy nieodparowana woda.

Opublikowano

piszczy pompa na

Bank!!!

przecież silniki są ie dogrzane to co sie dziwić?? będzie nalot i już bo musi być to jest - 20 st... będzie dobże :)

pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Panowie pojeździłem troche na wyzszych obrotach po mieście i nalot - kawa z mlekiem zginął. To chyba naszczęście nie uszczelka pod głowicą'
Opublikowano

Witam.U mnie to samo , to jest pompa od wspomagania , na bank , po kilkunastu sekundach cichnie.Mam serdecznie dość tej zimy , a Wy.

Zima jest beeee :evil:

Opublikowano
tak jak juz przedmowcy powiedzieli na 90% pompa wspomagania przy tych temp normalne u mnie to samonie ma co sie przejmowac

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN