Skocz do zawartości

[E34] M50B25 DUŻE SPALANIE NA LPG, USZKODZONA SONDA LAMBDA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam jedną sonde, w m50b25 jest jedna przed Katalizatorami, byłem na kanale i nie widziałem żeby coś tam jeszcze było, kabel tez jeden jest i idzie do komory silnika po stronie kierowcy, gdzieś mniej więcej tam jak rozrusznik tylko trochę niżej.
Opublikowano
Wtyczke jest przymocowana do bloku uchwytem. Dalej kable idą do wiązki.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
dokładnie tak, więc jest jedna i kupią tą sonde boscha "0 258 006 503" i zobaczymy jaki to rezultat przyniesie. Dzięki za pomoc. pozdrawiam
Opublikowano
zdaje sobie z tego sprawę że sporo będzie palił PB w mieście, według najnowszych obliczeń to teraz spalił mi 18 liter gazu w mieście. za 50 zł zrobiłem 100 km i jeszcze nie skończył się do końca gaz.
Opublikowano
Wcześniej paliła 14-15 liter LPG w mieście.tylko że ja jak jadę do pracy to nie stoję w korkach, akurat taką mam trasę i jadę spokojnie. Mam nadzieje ze po wymianie lambdy i regulacji u dobrego gazownika powinno się poprawić:)
Opublikowano
Prawdopodobnie się poprawi. Sonda jeśli jest uszkodzona auto ZAWSZE więcej pali. I nie jeździj gazu do końca bo długo na wtryskiwaczach nie pojeździsz. Ja jak widzę ostatnią zieloną diodę to wiem, że mogę jeszcze zrobić ok 25km w trasie do czerwonej diody i mniej km w mieście. Wtedy jadę na stację. Na czerwonej nigdy nie jeżdżę chyba, że w trasie stacji nie ma co się rzadko zdarza bo nie chce zaciągać jakiś syfów z dna zbiornika, a myślę ze takowe występują. Filtr ten cy wygląda jak beczułka wymieniam co 5tys km tak dla pewności i zawszę troszkę więcej waży od nowego.
Opublikowano
Ja mam zwykły gaz, niestety, a jeśli chodzi o filtr LPG to też chciałbym go wymienić ale nie mam pojęcia gdzie on jest, instalacje mam BRC z tego co sie dopatrzyłem a parownik Romano, gdzieś jeszcze usłyszałem żeby membranę w parowniku wymienić, tylko nie wiem jak się do tego zabrać i gdzie znaleźć jakiś zestaw naprawczy do takiego parownika.