Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was może polecić gdzie kupić i jaki najlepiej pokrowiec (outdoor) na beatkę? Niestety nie mam garażu i samochód stoi na podjeździe na posesji, co w połączeniu z moim zamiłowaniem do detailingu powoduje że często moje godziny spędzone na myciu/glinkowaniu/woskowaniu itd idą dość szybko na marne. Chciałbym zapewnić lakierowi (i efektom własnej pracy) choć trochę lepszą ochronę przed deszczem, pyłkami, nagrzewaniem itp, stąd pomyślałem żeby zakupić jakiś przyzwoity pokrowiec na samochód. Z oryginalnych pokrowców jest coś takiego: http://www.bmw-shop.pl/pokrowiec-na-samochod-outdoor-691.html, ale oryginalnego bmw akurat bym nie chciał bo znając życie przez wyeksponowane logo (a nie zależy mi na tym żeby eksponować markę wszystkim naokoło) ktoś by to w nocy ukradł. Oczywiście wszelkie badziewia z allegro za ca. 65 PLN odpadają, chcę kupić dobry produkt wiarygodnej firmy, dobrze dopasowany do samochodu, ale niekoniecznie z logotypem na wierzchu. Czy możecie coś polecić? A może Waszym zdaniem zupełnie nie warto i jest to strata pieniędzy?
Opublikowano

ORI jest ładny.. ale cena za "szmatę" -zaporowa.. u mnie zanim powstał profi garaż zakupiłem na allegro za ok 200zł nieprzemakalny, oddychający (wywietrzyniki maska i dach) szary pokrowiec taki bez firmowy (miał być na krótko) i odziwo cały tydzień padał deszcz a auto w pokrowcu pozostawało suche.. ani też koty sąsiada nic nie porysowały (na ich szczęście).

Także zakup tego nie firmowego ale z dobrego materiału okazał się sukcesem. Teraz, gdy czasami nie wyjezdzam tydzień przykrywam go tym pokrowcem w garażu i nie kurzy się..

Niestety nie mogę dać linka, gdyż nie znalazłem w tej chwili nic podobnego na aukcjach..

• 1 rok później...
Opublikowano
Osobiście bał bym się, że zakładając go na brudne auto porysuję sobie lakier.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

To praktycznie nie możliwe:)

Chyba, że będziesz mył go przed założeniem - auto i pokrowiec:)

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Taki miałem plan, że przed każdym założeniem będę mył auto. Wysoka temperatura też daje się we znaki jeśli auto stoi w słońcu, przed tym też chciałem "go" ochronić :)
Opublikowano
ja ostatecznie kupilem dobra, oddychajaca szmate z allegro za ok 200-250 pln. Nie jest tak idealnie spasowany jak ori, w sumie w ogole jest srednio spasowany, ale bez problemu sie zaklada. No wiec w ciagu dnia w pracy autko stoi w garazu podziemnym a w nocy pod koldra na podjezdzie :-) Nie polecam zakladac na ubrudzone auto - w ekstremalnym przypadku mozesz porysowac, a w mniej ekstremalnym bedziesz musial czyscic pokrowiec bo potem jak zalozysz na czysty samochod brudna szmate to Ci bedzie brudzic. Ogolnie zdaje egzamin jesli czesto myjesz auto. Zupelnie nieprzydatne w zimie i wtedy gdy ciagle pada (pozna jesien), tu niestety nic nie zastapi garazu.