Skocz do zawartości

318 benzyna/ lpg- problem z paleniem na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich posiadaczy e36-stek.. mam taki jeden mały problem uprzedzam iż posiadaczem beemki jestem od miesiąca wiec nie znam się za bardzo (wcześniej byłem klubowiczem honda podkarpacie) moje pytanie do was jest takie mam sedana 1.8 benzyna / podtlenek lpg. 1995rok autko chodziło dobrze a teraz mam takie cos że jak zapalam samochód na benzynie to skaczą mi obroty strasznie NA PALIWIE jak przełącza mi sie na gaz to chodzi idealnie a na benzynie nie... jeździć na benzynie jedzie ale jak też wciskam pedał gazu do spodu to zaczyna mi przerywać i więcej jak 80km/h nie pojedzie... czy mam przestawione auto na system awaryjny czy to po prostu wina przewodów paliwowych albo filtra i przytyka mi po prostu i nie podaje paliwa?? pomóżcie proszę!! Edytowane przez chopin
Opublikowano

W pierwszej kolejności zmień tytuł na poprawny wg regulaminu viewtopic.php?f=68&t=120678 bo zostanie zamknięty. Następnie wpisz w wyszukiwarke falowanie obrotów i wszystkiego się dowiesz ( takich tematów jest juz tysiące ). Powodzenia :cool2:

Pozdrawiam

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
spoko dzieki poprawiłem. a falowanie falowaniem... tu bardziej mi chodzi o wasza opinie czy ktoś tak miał i chciał by podzielic sie uwagami . bo na gazie chodzi a na paliwie nie wiec to nie wina obrotów chyba
Opublikowano
Po mojemu przytarta pompa paliwa ;) ktos sie przejechal na rezerwie i przytarło pompe.. ja tak samo mam ale bede jezdzil puki sie nie rozsypie i tak jezdze na LPG :)
Opublikowano
Z przytartą pompą bo ktoś jeździł na rezerwie BZDURA. Żeby pompa była zakryta cała paliwem samochód musi być zatankowany prawie do pełna ! Pompa wisi na gurze zbiornika pod nią jest mniejszy zbiornik do którego jest tłoczone paliwo , do zbiorniczka tego wchodzi około 3-4l paliwa.Zrób reset kompa i pojeździj na paliwie. Może być padnięta pompa , przytkany filtr paliwa , listwa wtryskowa itd.
Opublikowano
podłączę się do tematu... ja mam e34 m50b25.. gaz ma miesiac czasu od niedzieli auto nie chodzi na benzynie tzn nawet nie chce odpalic (paliwo jest w baku) w trybie awaryjnym na gazie pali bez problemu.. wyjałem pompke.. filterek czysty ale gdy przekrece kluczyk zero reakcji pompki. dopiero gdy odpale na gazie pompka zaczyna chodzic.. czekam na pomoc
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
dzięki panowie.. przynajmniej będę wiedział za co się brać;) na pierwszy odstrzał idzie filtr paliwa.. jeśli to nie pomoże to zabiorę się za pompę;) o wszystkim będę informował i jak coś to jeszcze pytał;) pzdr!
Opublikowano
dobrze 3/4 l paliwa wchodzi ale jesli tego nawet nie bylo to przytarzeć można ... nie mowie tu o rezerwie ze jak sie zaswieci tylko jak juz prawie 0 pokazuje...