Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za tydzień w DE kupuje e60, 2003 lub 2004 3.0 D przebieg to okolo 170 tys.osobiście wole automat ale niewiem jak z awaryjnoscia automatów po takim przebiegu.Prosze kolegów o wypowiedz w tym temacie.

Wyslane z mojego iPada przy użyciu

Tapatalk

Pozdrawiam
Opublikowano
Za tydzień w DE kupuje e60, 2003 lub 2004 3.0 D przebieg to okolo 170 tys.osobiście wole automat ale niewiem jak z awaryjnoscia automatów po takim przebiegu.Prosze kolegów o wypowiedz w tym temacie.

Tapatalk

Ja mam 250k (automat 2003) i jest ok. W skrzyni wymieniana była pokrywa, bo był z niej wyciek - "standardowa" usterka + niepełna wymiana oleju.

Nie widzę żadnych minusów automatu. Na plus na pewno brak koła dwu-masowego :) i brak potrzeby wajchowania gałką :)

Kupiłem niedawno 2 auto 220KM z manualem i jest masakra :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano

Jeśli chodzi o tą pojemność i moc to tylko automat. Przede wszystkim komfort większy po drugie niema różnicy w spalaniu.

A co do awaryjności to jak auto widziało mechanika to nie powinno być z automatem żadnego problemu, ewentualnie jak przyjedziesz do kraju to wymienisz olej w skrzyni i zrobisz upgrade softu i będzie śmigać długo.

Dokładnie sprawdź auto jeśli chodzi o przebieg i o kondycję osprzętu silnika.

Opublikowano

Ja mam 141k auto z 2006. Po zakupie wymieniłem miskę, olej i uszczelnienie. Mechanik powiedział że wygląda w środku pięknie. Więc mam nadzieję że będzie służyła.

U mnie jest skrzynia ZF, w starszych modelach może być GM /pomoć bardziej awaryjna/.

Co do wyboru manual/automat. Zawsze miałem manual. Teraz jest automat i bardzo go chwalę.

Opublikowano

U mnie jest skrzynia ZF, w starszych modelach może być GM /pomoć bardziej awaryjna/.

.

W E39 były GM i ZF , a w E60 tylko ZF jak kolega wyżej napisał

Opublikowano

Wielkie dzięki za wszystkie opinie

Tapatalk

Pozdrawiam