Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

otóż ostatnio podczas otwierania drzwi usłyszałem "chrupnięcie" i od tamtej pory drzwi kierowcy nie mają tego ogranicznika kótry pozwala utrzymać drzwi w pozycji otwartej... podczas wsiadania i wysiadania trzeba trzymać drzwi by przypadkiem czegoś nie przytrzasnęły :lol: czy ktoś spotkał sie z takim problemem??

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem identycznie, rozleciał się ogranicznik, a konkretnie wypadł ze swojego miejsca taki drut, który działa jako sprężyna. Najlepiej wymienić na używkę, ale mi prawie dwa lata temu udało się to złożyć i zabezpieczyć czymś, do tej pory działa jak należy.
Opublikowano

jest tego masa na allegro. Ja tez mialem ten problem (kupilem z takim). Za 40 zl dorwalem ogranicznik i juz rok prawie jest ok :)

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ogranicznik+drzwi+bmw+e46

mozesz tez zrobic inaczej (ja tak robie) wpisuje na allegro "części bmw" i widze auta które sprzedawane są na części. Dzwonisz do takich ludzi i pytasz czy mają tą część. Ja tak dorwałem podłokietnik z tunelem za 100 zł, gałke skórzaną za 50 zł i wyżej wspomniany ogranicznik za 40 zł

pozdrawiam

Opublikowano
dzięki za odpowiedz :cool2: jak z dostepem??

Jeśli chodzi Ci o dostęp ogranicznika w drzwiach, to odkręcasz jedną w słupku, 2 w drzwiach i teraz nie pamiętam, ale chyba ogranicznik wchodzi do środka i trzeba ściągnąć boczek. Jak będziesz mieć go na zewnątrz to zobaczysz o co chodzi.

Opublikowano
myslalem ze pytajac o dostep chodzilo o dostepnosc czesci. Sorki. Na sasiednim forum jest idealny opis z fotkami. Potrzebujemy 3 torxy t20 - do boczkow / t30 do 2 śrubek ogranicznika w drzwiach i t50 żeński do ogranicznika w drugiej części auta. Wyciagamy przez środek tak jak kolega wyżej pisał. (pamiętaj żeby mieć szybę do góry podniesioną). Chyba wszystko. Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

dziś z racji święta zabrałem sie za ogranicznik drzwi i przyklejenie pianki w drzwiach (przepuszczała wode)

jezeli ktoś ma dostęp do migomatu to nie ma co kupować używki ogranicznika :) jedno "heftnięcie" i drut który działa jako sprężyna w ograniczniku już nie wypadnie :cool2: :)

drzwi otwierają sie jak trzeba :cool2: