Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowice miałem zwarcie z tyłu od akumulatora i nastompił mały pożar uszkodzenia nie są aż takie wielkie ale są i trzeba je zrobić. Niestety nie mam nikogo kto ma e46 w dislu i tu pojawia się problem co gdzie było :(

Potrzebuje wiedzieć jak szły połączenia paliwowe od odpowietrznika pod nadkolem, wiem że wiązka wchodzi w karoseri i trzeba zdjąć zbiornik żeby się do tego dostać, ale gdzie wychodzi przewód górny z rysunku wychodzi że gdzieś pod nadkole i nie jest podłączony http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=16_0375&hg=16&fg=10&lang=pl czy tak jest?? Najlepiej przydała by się fotka po zdjęciu nadkola :D

Druga sprawa przewody w bagażniku mam ori wiązkę tzn kable bo niestety nie ma kostek. Instalacja nie spaliła się bardzo tylko w jednym miejscu przewody się posklejały. Czy najlepiej będzie lutować kable i dać osłonke termokurczliwą czy zrobić to na kostki i dać izolację??

Trzecia sprawa czy wąż od paliwa będzie pasować od benzyny do disla z realoem wynika że nie ale mojim zdaniem węże są identyczne odpowietrznik pasuje, może ktoś podać różnice

Czwarta sprawa mam hak ale szukam zderzaka w kolorze orientblau (317) i z tego co widziałem niema wycinki pod zaślepke, da się to jakoś przełożyć ?? Wiem że listwe od Pdc się da ale niestety też uległa częściowemu stopieniu

Pozdrawiam

Opublikowano
benzyna chyba bardziej rozpuszcza niż ropa więc uważam że skoro do benzyny pasują to do ropniaka pewnie też o ile wymiary są odpowiednie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpowiem sobie sam na pytania :D Dla tych co by mieli kiedyś podobny problem (OBY NIE :D )

Druga sprawa przewody w bagażniku mam ori wiązkę tzn kable bo niestety nie ma kostek. Instalacja nie spaliła się bardzo tylko w jednym miejscu przewody się posklejały. Czy najlepiej będzie lutować kable i dać osłonke termokurczliwą czy zrobić to na kostki i dać izolację??

Przewody cienki da się zlutować i nałożyć osłonkę termokurczliwą ale już grubsze musiałem dać na kostkę ponieważ moja lutownica nie dawała rady, później wszystkie kostki i łączenia owinołem izolacją, do owinięcia wszystkiego najlepsza by była szmacianka ale był też jej brak izolacja na całej wiązce to nie dobry pomysł ponieważ robi się srasznie twarda

Trzecia sprawa czy wąż od paliwa będzie pasować od benzyny do disla z realoem wynika że nie ale mojim zdaniem węże są identyczne odpowietrznik pasuje, może ktoś podać różnice

Wąż oczywiśnie pasuje lecz nie pasuje jego środek tzn wlew, ale na wszystko jest sposób te przewody są rozbieralne i wystarczy przełoźyć wkład co nie jest trudną czynością a wlew do benzyny jest o wiele tańszy niż do disla ,co do odpowietrznika jest identyczny tylko ma jeden przewód króry idzie do filtra aktywnego a w dislu go nie ma ale w dislu poprostu ten przewód wisi za nadkolem. Ku mojemu ździwieniu teraz mogę wkładać cały pistolet od tankowania i nawet nie ma jednej zacinku przypuszczam że stary odpowietrznik był zapchany.

Czwarta sprawa mam hak ale szukam zderzaka w kolorze orientblau (317) i z tego co widziałem niema wycinki pod zaślepke, da się to jakoś przełożyć ?? Wiem że listwe od Pdc się da ale niestety też uległa częściowemu stopieniu

Teraz już wiem że BMW jest Plug@Play tzn na zderzaku są wytopione linie więc wystarczy bardzo ostry nóż i wycinamy po liniach pasuje idealnie to samo jest z boczkami np jak jest elektryka a ktoś chce do manualnego podnoszenia wycinasz i po sprawie wszystko oznaczone

Pozdrawiam i nie życze takich przygód może komuś te informację się przydadzą w przyszłości