Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam problem polegajacy na tym ze padl mi silnik(prawdopodobnie urwal sie lancuch do napedu pompy oleju). najlatwiej i najtaniej jest mi wymienic silnik. chcialem przy okazji wymiany silnika zalozyc inny typ o wiekszej pojemnosci. w tej chwili mam 2,5 litra a chcialem zalozyc cos kolo 3 litrow. mam jednak problem poniewaz dowiedzialem sie ze wiaze sie to z wieloma przerobkami. moze ktos moglby mi powiedziec co tak na prawde trzeba wymienic dodatkowo, i czy jest mozliwosc zamontowania silnika od e46?
Opublikowano

w serii okolo 200 po chipie z 250 i 325 robi na kazdym biegu palac przy tym srednio 7 litrow ropy....no ale to diesel.

Moje zdanie jest takie - wsadzaj silnik 2.8 a jak masz fundusze to cos z S na przedzie i znaczkiem ///M na pokrywie :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

A może 350i V12 silnik z E32 widziałem juz takie przeróbki ale w E30 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Albo 3.6l z M5 podajże 327 koni to dopiero moc a nie az taka duza pojemnosc :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Opublikowano
sluchajcie, do soboty musze kupic silnik. ceny sa podobne (tylko do m sa drozsze), a potem oddac moje autko i nowy silniczek do angielskiego tepaka ktory jak napotka jakis problem to bedzie wydzwanial godzinami a robota bedzie stala. musze wiedziec czy bez wiekszych przerobek moge zalozyc 2.8?
Opublikowano

Zawiele Ci nie pomoge ale wiem ze znajomy wlozyl do 325 e36 silnik M52b28 i zrobil to we wlasnym zakresie wiec raczej nie ma tam wiekszej filozofii bo w koncu silnik z tego samego modelu wiec elektyka pewnie ta sama.

Z wkladaniem M54b30 jest podobno wiekszy problem z elektryka - nowe wtyczki i trzeba miec cala nowa wiazke :(

Tyle mojej wiedzy bo poki co sie pilnie ucze :) ale to dopiero poczatki :(

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg