Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Muszae sie zdecydowac do konca tygodnia a moja ostatnia to 2003 3,0 D.Nie mam pojecia czy te nowsze auta maja jakis feler i dlatego prosze o pomoc Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niewiele się słyszy o awarii nowych automatycznych skrzyń biegów tzw Joysticków w Bmw. Na pewno awaryjność jest mniejsza niż w Mercedesie i Audi oraz VW. Jak bardzo nurtuje cię awaryjność nowych skrzyń w BMW, to podjedź najlepiej do jakiejś renomowanej firmy, która naprawia automaty.

3.0d to sprawdzona konstrukcja, z 2008 roku będzie prawdopodobnie 235 km. Nawet z automatem będziesz miał szybkie i oszczędne auto.

Na pewno mogą być wycieki z kolektora ssącego przy takim przebiegu.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

to nie kupuj takiego auta jak już piszesz o awaryjności

zobacz sobie pierwszą stronę E60 E61 forum a tam same problemy z dieslem :norty:

pamietaj najwiekszym problemem w skutek którego dochodzi do awarii diesla to jego poprzedni właściciel !!!

brokat_
Opublikowano (edytowane)

Mam 530xd 2008 rok. Automat. Przebieg obecnie 80tkm. Kupiony prawie nowy w Niemczech od fabryki (miał ok 13tkm). Sporo dodatków. Oczywiście nie bity.

Od początku problemy z zawieszaniem się systemy automatycznej zmiany świateł drogowych. Kasowany błąd w ramach gwarancji. Nadal sporadycznie się wiesza. Ale nie jest to system który jest dla mnie przydatny. Raczej go nie uzywam.

2 x dziwnie zawiesiła mi się navi. System "zgłupiał" pokazywał inna pozycję niż była faktycznie. Sam się odblokował po wyłaczeniu samochodu.

Przy 40 tkm wymiana przedniej szyby w ASO Gdynia - pęknięcie od kamienia

Przy 50 tkm rozszczelnił się prawy amortyzator wymiana obu przednich

Przy około 60 tkm przegrzałem tarcze hamulcowe - wymiana

Teraz tzn 80 tkm końcówki drążków kierowniczych - wymiana

Oleju nie bierze

Generalnie jeździ się rewelacyjne i bezawaryjnie.

To wszystko

Pozdrawiam

Edytowane przez 3 x BMW