Skocz do zawartości

[e46] 318i 2000r. Kolbuszowa VIN WBAAL31060AY25429

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję fachowych opinii na temat tego autka:

Link do moto.allegro

Moje spostrzeżenia są takie że niby wg vin-u jest ok, ale mam watpliwosci co do oryginalności ksiązki serwisowej na zdjęciach bo wszystko pisane jednym charakterem pisma i jakaś ona taka za nowa jak na 12 lat...

Ponadto będę wdzięczny za fachowe opinie znawców "trójki".

z góry dzięki za pomoc bo już pół roku szukam zadbanego e46 a na rynku same paździerze...

Poniżej rozkodowany VIN:

Numer podwozia WBAAL31060AY25429

Kod typu AL31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2000-04-18

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Bordliteratur deutsch

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

P981A COMFORT PLUS PAKET Top Komfortpaket

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Uszczelka drzwi kierowcy dość mocno wyżarta :? daje trochę do myślenia, mógł skorzystać z tego, że autko w skórze i nie widać tak zużycia a książka standardowo może być z alledrogo..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor

a rzeczywiście dopiero teraz na to uwagę zwróciłem. O czym może świadczyć ta uszczelka ? bo wygląda jak z samochodu 20-sto letniego...

a siedzenia przy takim przebiegu (jeśli miałby być prawdziwy) wygladają ok ? Bo oglądałem już kilka egzemplarzy co przy 150k miały dużo gorszą - oczywiście za grosz nie wierzę w te przebiegi, a w tym po zdjęciach niby jako tako to się prezentuje.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a rzeczywiście dopiero teraz na to uwagę zwróciłem. O czym może świadczyć ta uszczelka ? bo wygląda jak z samochodu 20-sto letniego...

Albo właściciel często wsiadał i wysiadał (jazda po mieście) albo przebieg jest dużo większy..albo jedno i drugie :norty:

Odnośnie siedzeń to zwykłe skórzane tak powinny wyglądać też po 300tkm, więc trudno powiedzieć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

1. 100 km to ledwie mała wycieczka. Miernik w rękę i jazda.

2. Auto z DE więc masz dwie możliwości, albo zadzwonić pod nr podany w książce i próbować zweryfikować albo ASO.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Jeśli auto było serwisowane to mają. Ale nie zawsze podają. Spróbować nie zawadzi.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano

Hm fotki porobione bardzo apetycznie mimo wszystko, auto na nowe nie wygląda, ale bardzo zachęcająco.

Kolego 100km to na dobre autko w trasie się rozgrzeje :mrgreen: , podjechać warto chociaż dla edukacji.

Opublikowano
  • Autor
no masz racje wygląda apetycznie, ale juz oglądałem kilka takich "igieł" z allegro, ale chyba się wybiorę na tygodniu bo traska niedaleka więc ocenię na żywo, a że mam kolegę lakiernika jeszcze to mi pomoże ocenić :)
Opublikowano

Jeśli nie będą chcieli podać wprost historii serwisowej w ASO to po prostu powiedz co jest w książce i niech ewentualnie potwierdzą lub zaprzeczą.

To akurat nie podchodzi pod ustawę o ochronie danych :mrgreen:

Freude am fahren

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ta uszczelka wogole nie pasuje do przebiegu 166 tys km. Nawet jesli auto jezdziło duzo na krótkich odcinkach.

Dam Ci przykład: ja w swoim e46 mam 195 tys km i dużo jeżdże krótkich odcinków, poprzedni własciciel (znajomy) który auto miał kilka lat, tez głównie jezdził nim po miescie, a uszczelka w moim BMW wygląda 100 razy lepiej. Do 200 tys km ona może być odgnieciona troszke, mieć jakieś ślady używania (w końcu ma kilkanaście lat , a to tylko guma). Ale nie powinna być wyżarta, jakby pies ją konsumował.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
No chyba, że faktycznie pies ją konsumował :)

Freude am fahren

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Najgorzej jak przy okazji ten sam pies zjadł oryginalną książke serwisową :)

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Miejmy nadzieję, że takie pokarmy "pupilowi" nie zaszkodziły :mrgreen: .
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

uszczelka o niczym nie świadczy w mojej maździe była identyczna przy przebiegu 80tkm po prostu przysłowiowy dziadek niemiecki jeździł tylko po mieście i tak grubas wytarł. sam się wystraszyłem bo fotel nie był ruszony zębem czasu, ale teraz widziałem już takie cuda wielokrotnie.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ta uszczelka wogole nie pasuje do przebiegu 166 tys km. Nawet jesli auto jezdziło duzo na krótkich odcinkach.

Dam Ci przykład: ja w swoim e46 mam 195 tys km i dużo jeżdże krótkich odcinków, poprzedni własciciel (znajomy) który auto miał kilka lat, tez głównie jezdził nim po miescie, a uszczelka w moim BMW wygląda 100 razy lepiej. Do 200 tys km ona może być odgnieciona troszke, mieć jakieś ślady używania (w końcu ma kilkanaście lat , a to tylko guma).

Maciek tak jak powyżej moją tłusty szwab wytarł poniżej setki, teraz ma 160tkm i identycznie wygląda jak kupiłem.

chyba zależy wszystko od stylu wsiadania i od grubych pośladów :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
  • Autor

Najgorzej jak przy okazji ten sam pies zjadł oryginalną książke serwisową :)

o z tą książką tak było najpewniej ;)

wczoraj obejrzalem z 7 e46 w komisach i żadna nie miała takiej uszczelki... nawet takie co były kompletnymi trupami z przebiegiem grubo ponad 200 wiec moze to przypadek albo w zimie przymarzła itp tid- swoją drogą to żal patrzeć co ci handlarze chcą upchnąć człowiekowi...zastanawiam sie tylko, że mimo wszystko ktoś musi te auta kupować...bo inaczej chyba by nie ciągneli...

Opublikowano
No właśnie :| .