Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem,mam 7-mke 2,5 tds na zimnym silniku odpala grzeje swiece wszystko jest ok,problem pojawia sie gdy auto jest rozgrzane nie grzeje swiec!!grzeje je tylko na zimnym silniku!!!na cieplym w momencie gdy zaczyna sie krecic dopiero swiece zaczynaja grzac mial ktos taki przypadek???
Opublikowano
A po co ma grzac swiece jak jest cieply silnik? Przecież one są tylko po to żeby rozgrzać komorę przed startem na zimnym, później już nie działają.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Dobra rzeźba musi być bo powiem szczerze że jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Świece mają grzać tylko jak silnik jest zimny (nie pamiętam do jakiej temperatury silnika). Jeżeli jest włożony moduł do grznia świec na ciepłym to znaczy że pompa wtryskowa jest na wykończeniu, ale wtedy świece grzeją za każdym razem przy odpalaniu czy na ciepłym czy na zimnym ale od razu a nie po chwili. Podjedź do dobrego elektryka niech Ci to sprawdzi bo coś czuję że grzebał tam ktoś i nie bardzo miał pojęcie albo sterownik siada
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina