Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - jest ktoś znajacy sie na zawieszeniu ? chciałbym sprawdzic cały tył i przód lecz nie interesuje mnie pan Kazik za 150 zł. Chcialbym aby ktos kto sie naprawde zna i nie skasuje mnie z calej wypłaty.

Okoloce tychow lub katowic

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

W Bytomiu jest dobry zakład co regeneruje zawieszenia. Codziennie o 8 rano można podjechać na darmowe sprawdzenie i ewentualnie umówić się na naprawę.

Jak jesteś zainteresowany to odszukam dokładny adres.

Opublikowano
Fiuri slyszalem o tym zakladzie kumpel z warsztatu oddaje tam wachacze
Tylko w Bytomiu przy tej samej ulicy (Zabrzańskiej) są dwa zakłady jeden super wyglądający nazwa "twój serwis", którego nie polecam - omijać szerokim łukiem. Drugi natomiast zaraz za stacją statoil nie wygląda tak pięknie, ale są konkretni i dobrze robią - regenerują też przekładnie.
Opublikowano
witam,

ja własnie umówiłem się na wizytę u Pana Krystiana ,

Mobil Klimat

ul. Warszawska 60

Katowice

pozdrawiam ;)

jak to wyglada cenowo ?

W Bytomiu jest dobry zakład co regeneruje zawieszenia. Codziennie o 8 rano można podjechać na darmowe sprawdzenie i ewentualnie umówić się na naprawę.

Jak jesteś zainteresowany to odszukam dokładny adres.

jak mozesz to fajnie by bylo jakis fon do nich miec.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

jak to wyglada cenowo ?

wyszło mnie 20 zł,

teraz czeka mnie jedynie wymiana poduszek pod silnikiem, tulei wahacza przód i łączników stabilizatora z tyłu,

czas zakupić części, z 2 czteropaki piwa lecieć do garażu i uzbroić się w cierpliwość przy wymianie łączników stabilizatora ...

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam aby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten temat.

Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić poduszki pod silnikiem lub skrzynią biegów???

Chodzi o to że troszkę lata mi gałka z biegów jak jadę po nierównościach, czasami też czuć takie szarpanie

czy raczej takie skoki podczas ruszania, szczególnie jak ruszam z przyczepą po górkę.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
Podjedz na kanał i weź kogoś do auta.Niech próbuje ruszać/szarpać na wciśniętym hamulcu.a ty obserwuj co sie dzieje z poduszkami.Te pod skrzynią łatwo zdiagnozować,te pod silnikiem nie zawsze bo inne siły na nie działają
Opublikowano
Oki spróbuje, Dzięki :cool2:

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem poduszki, puszczałem sprzęgło na zaciągniętym ręcznym i wciśniętym hamulcu, to co zauważyłem to

że poduszka prawa (patrząc i stojąc przodem do auta) to silnik na tej poduszce podczas puszczania sprzęgła bardzo się podnosi

o jakieś kilka centymetrów i bardzo nim rzuca, natomiast podczas dodawania gazu beż obciążenie również się podnosi ale dużo mniej.

Nie mnie jednak gałka z biegów i tak się porusza na boki. No i mam pytanie kiedy ta poduszka ma się usztywniać (czy coś takiego)

a może takie zjawisko że po puszczeniu sprzęgła i trzymaniu hamulca ten silnik ma się tak podnosić ???