Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam następujący problem z ASC i ABS gdyż nagle systemy te przestały działać chwile po odpaleniu działają a później miga ASC po czym się zaświeca i zaraz ABS lub od razu po odpaleniu ABS a później ASC, następnym problemem jest to że nie mogę się połączyć w programie DIS z autem gdyż nie widzi połączenia wszystko jest dobrze skonfigurowane a jednak się nie łączy ani z DME oraz z modułem ABS wszystkie sygnały w złączu są w porządku mierzyłem napięcia a jednak się nie łączy i stąd nie mogę sprawdzić nawet co padło w układzie ABS/ASC i proszę o rady być może ktoś spotkał się z takim problemem dodam jeszcze że posiadam E34 z silnikiem M30b35 z 1990r. Najbardziej chodzi o to czemu się nie łączy a zrobiło się to po tym jak padł ABS/ASC. Pozdrawiam i czekam na rady oraz z góry dziękuję adrek. Edytowane przez adrek88
Opublikowano
Popraw temat, bo Ci go zamkną :) . Wcześniej łaczyłeś się już z DIS'em?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Tak wcześniej przed usterką ABS łączyłem się bez problemu ze wszystkimi modułami auta a teraz nic nie da rady inpa widzi przekręcenie stacyjki ale nawet nie łączy się z zegarami ani klimą ;/ zmierzyłem napięcia we wtyczce diagnostycznej są prawidłowe a jednak nie łączy się a z innym autem jest dobrze ;/ Pozdrawiam i proszę o pomoc adrek.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam DIS już się łączy i wykrył błąd czujnika w lewym tylnym kole (100-wheel speed signal, left rear, not plausible) oraz zauważyłem w podglądzie DIS że przednie lewe koło ma prędkość ok 500km/h czujniki wymieniłem wszystkie a jednak ASC i ABS nie działa, może ktoś miał podobny problem więc proszę o pomoc forumowiczów. Pozdrawiam adrek.

PS: Przekaźniki sprawdzone i wyczyszczone bezpieczniki też wszystkie sprawdzałem miernikiem, mam też pękniętą wtyczkę od prawego tylnego czujnika ale styki dobre bo tam błędu nie pokazało chyba że tu jest problem. Pozdrawiam.

Opublikowano
Ok to szukam sterownika może jeszcze spróbuje piasty powyciągać i wszystkie na luzie poczyszczę bo ciężki dostęp do nich i pół dnia czyszczenia przez to oczko czujnika ;) Pozdrawiam adrek.
Opublikowano
Witam problem rozwiązany czujnik z przodu do wymiany był i załamany przewód z tyłu. Zmyliły mnie błędy gdyż pokazywały uszkodzenie czujników z przeciwnej strony dobrych ale nic w sterowniku błędy pozostały natomiast układ został przywrócony do życia. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas na pomoc w rozwikłaniu zagadki drzemiącej w układzie ABS ASC :) adrek.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Panowie. Posiadam e34 520i mój problem polega na tym ze wogole nie zapala mi się kontrolka abs sprawdzałem napięcie na pompie i jest na krótko działa ale pedal hamulca nie drży zaroweczke w liczniku sprawdzałeś i jest ok wygląda na to jak by poprzedni wlascicel odciol zaslanie albo coś takiego od czego się zabrać które przekaźniki sprawdzać na którym pinie w pompie powinien być prąd proszę o pomoc:D