Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem e 34 2,5 94r i założyłem lpg sekwencyjny i zaczęły się problemy. Mianowicie gdy osiągnie odpowiednią temp przełącza się na gaz i jeżeli np. stoję na skrzyżowaniu lub akurat zwalniam w tym momencie gaśnie. Natomiast podczas ciągłej jazdy nawet nie wiem kiedy się przełączy. Mechanik podłączył go do komputera i twierdzi, że wszystko jest ok. Wiem, że sonda gdy jest zimna nie pracuje dobrze ale mechanik twierdzi, że sonda nie wywołałaby takch objawów. Może ktoś z was ma pomysł co z tym zrobić. :?:
Opublikowano
Miałem to samo.Po 11000 km wtryski były zanieczyszczone i były założone za duże dysze.Wtryski wyczścili,zmienili filtry i dysze na mniejsze i wszystko jest OK. :D
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przyczyn może być kilka ale wg mnie to nie Twój problem. Jeśli co dopiero założyłeś instalkę to masz gwarancję czy rękojmię więc gazownik musi usunąć tą awarię. Jeśli nie masz gwarancji to znajdź profesjonalny warsztat - nie powinien mieć z tym większego problemu.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Wiecie co ja miałem podobne obwiawy i paru moich kumpli . Było to ze rura powietrza co idzie do filtra powietrza musi być skierowana w bok samochodu, nie czołowo do jazdy!!! i teraz jest wszystko wporzadku!!
Opublikowano
Miałem podobny problem ze swoja e34 520 z silnikiem M50, gdy był zimny po dodaniu gazu obroty nie wracały na "swoje miejsce" a mianowicie gasł. Działo się to w ciagu niecałych 2 dni, nawet jak juz był dosyć ciepły, nie raz stojąc na swiatłach musiałem potrzymywac gaz co by nie zgasł. U mnie pomogło przepędzenie samochodu na wysokich obr.(oczywiście nie na zimno :nienie: ) dodam, że nie mam gazu.