Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wiadomo mam Compacta po swapie z tds-a na 2.8 benzyne. Wczoraj odbywając pierwszą jazdę, banan mi z gęby nie schodził aż do czasu... Mianowicie silniczek po odpaleniu ciągnie super, jadę jakiś kilometr, wszystko ok. No i nagle dzieje się coś nie dobrego, zaczyna strzelać w wydech, nie wchodzi na obroty, ogólny brak mocy, nie może się na 2-ce uciągnąć. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko ok, aż do momentu przerywania. Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny. Odpiąłem czujnik wału, i odziwo silnik dało się uruchomić i chodził tak samo jak z czujnikiem.... Czy tak powinno być? Moim zdaniem cofa zapłon tylko czemu? Macie pomysły? Dzieki za odp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie chce posądzać Cię o niewiedze ale na pewno odpiołeś czujnik wału?Ople paliły na czujniku wałka rozrządu ale o bmw nie słyszałem,choć się mogę zdziwić.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
na pewno odpiąłem czujnik wału korbowego poza tym widziałem że tam bł przerwany kabel to go podłączyłem i zakleiłem taśmą izolacyjną ale to pewnie będzie do wymiany tylko pytanie czy to może być objaw świadczący że to na pewno ten czujniek czy może któraś z sond
Opublikowano
wymieniłem czujnik położenia wału i dalej jest to samo ale czujnik też był do dupy. teraz po wymianie nie mam problemów z zapaleniem :) jednak tamten obiaw został jedzie normalnie a po chwili traci moc przerywa, po odpuszczeniu gazu strzea w wydech. :x Rozpiąłem sondy i jedzie normalnie po podpięciu sond dalej jesc ciulnia. dodam jeszcze że jak sondy są rozpięte to lekko strzela w wydechu po odpuszczeniu gazu :?
Opublikowano
odepnij jeszcze przepływke ona może też dawać takie objawy,ale sondy z tego wynika że są walnięte więc do wymiany.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
dodam jeszcze że przy zmianie biegów po puszczeniu gazu chwilę przytrzymuje mi obroty a dopiero później puszcza