Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie kupiłem dzisiaj Daewo Nexie 1.5 1997rok .Chciałbym wymienic olej ale nie ma kartki jaki był wczesniej lany .

Co radzicie ? Przebieg wg.licznika to ok 200 tys

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie jakiś 10W40. A nie ma forum o dełuuu, co by coś więcej doradzili?
Opublikowano

I tak zrobie.Kupie jkis tani olej i bedzie ok :D :D Do Daewoo mozna do BMW nigdy :mrgreen: :mrgreen:

Dzieki za odpowiedzi :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I tak zrobie.Kupie jkis tani olej i bedzie ok :D :D Do Daewoo mozna do BMW nigdy :mrgreen: :mrgreen:

Nie rozumiem ludzi z takim podejściem do motoryzacji . Jak Ci nie zależy na silniku to jeszcze taniej będzie jak nie będziesz wymieniał oleju . Przebieg 200tyś nie musi oznaczać że silnik jest w złej kondycji i nie warto go zalać odpowiednim olejem który przewiduje producent .Telefon do ASO i po problemie albo e-mail będzie taniej.

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi z takim podejściem do motoryzacji . Jak Ci nie zależy na silniku to jeszcze taniej będzie jak nie będziesz wymieniał oleju . Przebieg 200tyś nie musi oznaczać że silnik jest w złej kondycji i nie warto go zalać odpowiednim olejem który przewiduje producent .Telefon do ASO i po problemie albo e-mail będzie taniej.

Rozumiem twoje zdenerwowanie ,ale kupiłem to auto za 950 zl i nie mam zamiaru w niego dużo inwestowac ,niemniej jedank uważam że takie rzeczy jak olej wymieniać trzeba-niekoniecznie na zalecany przez producenta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poniekąd , ale tylko poniekąd Cię rozumie . Moje podejście do motoryzacji już znasz i się raczej nie zmieni, nie ubolewam z tego powodu .

Jakich się czasów doczekałem za 950zł. Za mojej młodości nawet nie było można po marzyć o takim samochodzie , jak kupiłem nową WSK- 175 to było coś , na całym osiedlu była tylko jedna - to się mi zebrało na wspomnienia , zagalopowałem się . Stąd może to moje podejście i dbałość :)

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Pomimo ze mam 26 lat też mam wiele wspomnień związanych z motocyklami :D Zaczynałem od motorynki heheh WSKi też były :) Naprawde piekne czasy :lol: :lol:

Również pozdrawiam :D