Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłącze się pod temat.

To samo auto, tylko bez CIC. Da rade bez większych problemów zamontować TV ? Ktoś w okolicach Wrocławia robi takie coś ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam E61 530 D i nawigacje juz ta nowa z pamiecia

chcialbym zeby chodzilo mi TV ile to moze kosztowac ???

Znajomy montował CIC-a i koszt ok 4-5 tys. zl, oryginalnie miał bussines i był spory problem aby dokupic tą ramkę ozdobną która wczesniej miała wycięcie na półeczkę, koszt nowej w ASO to 2300 zł :duh: na szczęście znalazł na allegro jedną sztukę za 300 zł

Opublikowano

Znajomy montował CIC-a i koszt ok 4-5 tys. zl, oryginalnie miał bussines i był spory problem aby dokupic tą ramkę ozdobną która wczesniej miała wycięcie na półeczkę, koszt nowej w ASO to 2300 zł :duh: na szczęście znalazł na allegro jedną sztukę za 300 zł

Dziwne... Ja właśnie zamówiłem do swojego, fakt że nie mam drewna tylko szare listwy zwane chyba titan II, skóra i wnętrze w kolorze grau. Koszt ramki - całe 138zł. Na realoem.com koszt wychodził 38 dolców więc tak w miarę się zgadza. Najdoższe mają ceny ok. 100 dolców czyli po naszemu jakieś 300-400 zeta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwne... Ja właśnie zamówiłem do swojego, fakt że nie mam drewna tylko szare listwy zwane chyba titan II, skóra i wnętrze w kolorze grau. Koszt ramki - całe 138zł. Na realoem.com koszt wychodził 38 dolców więc tak w miarę się zgadza. Najdoższe mają ceny ok. 100 dolców czyli po naszemu jakieś 300-400 zeta.

Kolega ma wersje z drewna szlachetnego i dzwonił po wielu ASO w Polsce i wysyłał maila do Niemiec i wszędzie cena kosmiczna, gdzieniegdzie to nawet 2700 zł wołali, jego numer części to: 51459173895 i wygląda to dokładnie jak na zdjęciu, oczywiście cena bez przycisków.

http://img31.imageshack.us/img31/5732/1983730345.jpg

Opublikowano
To jest chyba LCI jak się nie mylę, ja mam starego może też stąd te różnice w cenach. Zobaczymy co przyjdzie bo coś mi to dziwnie tanio te 138zł - oby to było to.
Opublikowano
Drewno zawsze będzie droższe, ale 2700 to przeginka bo 1900zł kosztowało wykończenie w drewnie przy zakupie auta w salonie i mam tu na myśli wszystkie listwy a nie jedną. Wcale nie jest potrzebna nowa ramka do montażu CIC'a w autach pre-LCI. W modelach LCI ta ramka zdaje się być taka sama dla modeli z nawigacją jak i bez niej (tu głowy nie dam sobie uciąć). Jedyna ramka jaka jest potrzebna do wstawienia CIC to ramka klimatyzacji, co prawda można włożyć starą, ale przyciski klimatyzacji mocno się schowają w głąb i estetycznie kiepsko to wygląda. Natomiast co do tematu TV to zarówno do CCC jak i CIC to trochę trzeba się narobić,bo trzeba wybebeszyć pół samochodu, aby to dołożyć ale ok 6h i powinno hulać. Trzeba zdjąć tylną cześć podsufitki tuż przy słupku, zdemontować tylny rząd siedzeń, dorzucić wzmacniacz antenowy w podsufitce, rozbebeszyć lewą stronę bagażnika, celem dołożenia tunera i doprowadzenia do niego wiązek i światłowodu (jeśli w naszej wersji go nie ma). Później puszczenie wiązek przez cały samochód wraz z przewodem antenowym, wyciągamy CIC lub CCC aby wpiąć przewody anteny i światłowodu. Dodajemy kod wyposażenia, kodujemy moduły związane z nawigacją a najlepiej cały pojazd. I cieszymy się TV :).
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Znajomy miał oryginalnie taką ramkę i po zdemontowaniu tej półki czarnej była wielka dziura, razem z CIC-em montowali mu Logic 7 i pewnie dlatego musiał tą ramkę wymieniać.

http://img444.imageshack.us/img444/2184/img5928og.jpg

Ach czyli w LCI też pozostawili tą małą półkę tak jak było w pre-lci. Czyli faktycznie też trzeba wymienić na taką gładką bez półki. Tu akurat mogłem się mylić, jak wyżej zaznaczyłem, bo modelu LCI za bardzo nie ogarniałem.

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam,

mam dolozony tuner tv i dvd player do nawigacji business lci. oba urzadzenia podpiete do interfejsu wideo, ktory podaje obraz na monitor, dzwiek wyprowadzony pod auxin.

po poczatkowych problemach z tunerem kiepskiej jakosci i wymienieniu go na lepszy firmy ampire jestem zadowolony. tuner i dvd player odtwarzaja dodatkowo filmy i muzyke z usb (dvd player rowniez z plyt).

tuner oczywiscie jest cyfrowy mpeg2/4 wiec nie ma problemu z odbiorem w polsce. wg mnie taka konfiguracja to jedyna sensowna opcja dla naszych aut, szczegolnie jak ktos ma businessa

-------

mart