Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy wentylator który umieszczony jest na pompie wody jest niezbedny? jakie on spełni funkcje? pytam do musze wymontowac pompe wody wiec chciałem go zlikwidowac, bo cały jego mechanizm stanowi opór do silnika i jest to kolejna rzecz która silnik musi napedzac. czy ktos juz to robił? jak zlikwidowac ten mechanizm? jakie sa tego plusy i minusy?
Opublikowano
wisco to jest dobra sprawa w aucie . osobiście nie polecam wywalania tego wentylatora ale jeśli już to elektryczny musisz zamontować . jakby coś to mam taki elektryczny wentylator od bmw na sprzedanie :mrgreen:
Opublikowano

ale on dmucha na chłodnice czy odwrotnie? przed chłodnica od str. zderzaka mam przecież wentylator ( myśle ze o ten Wam chodzi), to wisco robi duzy opór dla silnika mysle ze jest tam zbędny.

mozecie mi doradzic jak to odkrecic? bo tam jest prawo stronna nakretka i za cholere nie idzie