Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Pojawiła mi się kontrolka SERVICE. Po przejrzeniu terminów przeglądu zauważyłem że na żółto pali się termin wymiany filtra kabiny (brak daty oraz przebiegu). 2 dni temu zmieniałem panel sterowania klimatronik na nowy ale po zmianie do dziś było ok. Dołączam foto jak wygląda kontrolka. Czy ktoś może pomóc w czy jest problem. Z góry dziękuje.

http://www.fotoload.pl/index.php?id=3f3f41278f530edab5a03fd80e3c41aa280

Opublikowano
Miałem w tamtym roku podobny problem. Czerwona kontrolka filtra nie dała sie skasowac.Kasowanie komputerem tez sie nie powiodlo. Dopiero reset ustawien kompa zakonczyl problem. Kasował mi kolega z forum Luczar.
Opublikowano
Witam.Problem został rozwiązany. Winą palącej się kontrolki był nowy panel do sterowania klimy. Jednak nie wszystkie panele klimy w wersji LCI nie są kompatybilne z pre-LCI. Rozwiązałem problem w następujący sposób: wymieniłem elektronikę z starego panelu pre-LCI do nowego panelu LCI. Sprawa banalnie prosta. Panel złożony na widoczne zatrzaski, wszytko pasuje idealnie i cieszymy się z gałek w wersji LCI. Na trop wpadłem po przeczytaniu postu użytkownika który posiada BMW e60 pre-lci i rozbił zabieg zmiany panelu i miał identyczny problem.Pozdrawiam i myślę że komuś się przyda następująca wypowiedź