Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam mianowicie przy wciskaniu sprzegla (przy samym koncu) pisk ... myslalem ze to sprzezyna ... popsikalem wd40 nic... dalej ale chialem sie przyjzec sytuacji blizej ... otworzylem drzwi.. i pisk wydostaje sie z pod samochodu... pewnie ze srodka skrzyni... co moze byc tego powodem??? mianowicie biegi wchadza mi bajecznie... normalna jazda tylko ze piszczy jak wciskam sprzeglo... jutro wrzuce jakis filmik..
Opublikowano
jestem takim czlowiekiem ze nawet najmniejszy jakis defekt w aucie mnie denerwuje ... wiec bedzie nowy wysprzeglik:D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale to nie chodzi o wysprzęglik,czyli siłownik hydrauliczny bo tam nie na co skrzypieć.

To skrzypi ta łapa co wypycha łożysko.

I to nie jest defekt,podejrzewam że z 80% posiadaczy ze zwykłą skrzynią tak mają,tylko jeszcze się nie wsłuchali i nie wiedzą, że tak mają :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jestem takim czlowiekiem ze nawet najmniejszy jakis defekt w aucie mnie denerwuje ... wiec bedzie nowy wysprzeglik:D

tez mialem takie podejscie i jak dotąd wymienilem juz chyba pól samochodu, a i tak to ch**owo wspolpracuje wszystko :|

Jak wymienie silnik i karoserie to bedzie inne auto :D

Powyzszym wrzuciłem w glowie na luz i jezdzę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powyzszym wrzuciłem w glowie na luz i jezdzę.

I czasami tak trzeba.

Pzdr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
moze i masz racje:D wiec tylko nasmaruje ten wysprzeglik.. a i jeszcze jedno pytanie... jak sciagne skrzynie to jest on na wierzchu? czy trzeba pol skrzynie rozebrac?