Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy odebralem autko od mechanika i odczytalem bledy

otoz w pamieci kompa byly tylko 2 bledy:

bank 2 blad 228

bank 1 blad 227

w obu przypadkach byly adnotacje ze wartosc mieszanki jest za wysoka. bledy dzis zostaly usuniete

Mechanik stwierdzil ze to sonda. Tylko przypomnialem mu ze przed majowka wymienialismy wszystkie sondy, filtry(w tym paliwa mann'a) i olej.po tych zmianach jakby poprawila sie praca silnika lecz kontrolk check powrocial. Co moze byc tego przyczyna ze po wymianie sond znow wyskoczyly bledy z nimi zwiazane? Dzis wymienilem cala odme czy to moze miec znaczenia czy ona mogla to powodowac? sprawdzony byl uklad dolotowy i nie bylo zadnych pekniec czy nieszczelonosci. sTARA ODMA BYLA JAK "PROCHNO" ROZPADALA SIE W REKACH. Dzis z nowa ODMA AUTKO ODZYLO JAK NOWE I DZWIEK JAKIS INNY

Macie pomysl co w takim przypadku moze powodowac Gasnacy silnik?

Dzis jezdzilem troche i na poczatku (od wyjazdu od mechanika) troche obroty mi falowaly ale silnik nie zgasl. Popoludniu wszystko wyglalo normalnie musze troche go poobserwowac.

BUNIA :)
Opublikowano
lpg jest? beta twoja może dostawać gdzieś lewego powietrza, można jeszcze posprawdzać vanosa, miałem to samo w moim przypadku okazało sie że lpg jest zle ustawione, a mechanicy mówili mi to samo że sondy dupniete ale nie sądziłem by dwie sondy poszły w jednym czasie, jeśli masz lpg tutaj bym szukał problemu
Opublikowano
zadnego gazu nie mam. A sondy wymienione przed majowka bo faktycznie juz byly stare. Wlozone nowe Bosch'a.... z tym ze na powrocie z majowki znow to samo wyskoczylo... zolta kontrolka silnika i te dwa bledy.
Opublikowano
jak pisalem byl przejzany dolot i nie zauwazono zadnych nieszczelonosci. screenow nie posiadam. chyba ze ktos ma jakis bardziej spcjalistyczny sprzet i jest z okolic wawki... to chenie bym skorzystal. Narazie jeszcze czekam czy po ostatnich zmianach znow sie pokaze kontrolka. Czy zly stan odmy mogl miec na to wplyw?
Opublikowano
a jakie ma mozliwosci diagnozy? bo ci moi mieli uniwersalny komp i znalezli mi te bledy mysle o czyms bardziej specjalistycznym. Jak narazie od naprawy przejechalem 50 km kontrolka nie wrocila jeszcze poczekmam. Jak cos to podaj mi ten numer i ogolne namiary do tego twojego znajomego