Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich fanow BMW mam kilka pytan , mialem juz kilka bmw od e30 320i przez e34 525i po e38 730i wszystko manual . postanowilem ze teraz czas na M POWER i to E34 bo ten model najbardziej uwielbiam. wienc na co musze zwrucic uwage przy zakupie zeby mnie to potem bardzo nie bolalo finansowo , chodzi mi o silnik skrzynie itp, wiem ze tym modelem dziadek nie jezdzil ale nie chce kupic trupa . pozdrawiam wszystkich (nie dajcie sie zlapac) ŻUŁWIK
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Myślę, że powinieneś zwrócić uwagę na to samo co przy zakupie zwykłego auta...czy są wycieki w silniku, skrzyni, tylnym moście, stan wnętrza, podwozia, blacharki, rdza...jak się prowadzi, czy nie ma dziwnych drgań, czy silnik się nie dusi, nie dławi, czy równo chodzi i nie wydaje dziwnych odgłosów, czy zawieszenie nie buja i trzyma się sztywno.Myślę, że silnik i zawieszenie, i hamulce to trzy najważniejsze rzeczy w Mkach więc na nie zwracaj szczególną uwagę. Jest jeszcze wiele innych rzeczy o których pewnie zapomniałem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pojedź najlepiej z kimś kto się zna, nawet jak Ty sam znasz się dobrze. Co dwie osoby to nie jedna i to co jednemu umknie drugi może zauwazyć. Do tego co napisal kolega wcześniej Mka musi być prosta, nie skladana z dwóch ... Jak juz znajdziesz egzemplarz, który wydaje Ci się ok, dla pewności pojedź do ASO i niech oni go przeswietlą to tylko parę stówek, a naprawdę warto. Udanych poszukiwań :)
Burn Ur rubber not Ur soul :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie jedź do ASO - w nich nikt już nie zna się na takich wiekowych autach ........lepiej znajdź jakiś lokalny serwis zajmujący się beemkami.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich fanow BMW mam kilka pytan , mialem juz kilka bmw od e30 320i przez e34 525i po e38 730i wszystko manual . postanowilem ze teraz czas na M POWER i to E34 bo ten model najbardziej uwielbiam. wienc na co musze zwrucic uwage przy zakupie zeby mnie to potem bardzo nie bolalo finansowo , chodzi mi o silnik skrzynie itp, wiem ze tym modelem dziadek nie jezdzil ale nie chce kupic trupa . pozdrawiam wszystkich (nie dajcie sie zlapac) ŻUŁWIK

Najpierw powinieneś zwrócić uwagę na to że, jak piszesz posta to pod niektórymi słowami pojawiają się takie czerwone pofalowane linie, to oznacza że popełniłeś w tym wyrazie błąd. Aż mnie zabolały oczy po przeczytaniu tego posta.