Skocz do zawartości

e60 530 problem jaki żarnik w xenonach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam mały problemik . widząc że ksenon zaczyna świecić na różowo chiałem sprawdzić jaki żarnik musze kupic i zdziwiło mnie że na ramce soczewki w bixenonach skretnych jest napisane D2S a żarnik w środku jest D1S. czym to sie różni i której lepiej świeci . Sam teraz nie wiem jaki mam zamówić.

A tak dodatkowo to jaka barwa jest odpowiednia żeby fajnie wyglądało i było coś widać przed autem. pozdrawiam.

Opublikowano
Witam. Posiadam mały problemik . widząc że ksenon zaczyna świecić na różowo chiałem sprawdzić jaki żarnik musze kupic i zdziwiło mnie że na ramce soczewki w bixenonach skretnych jest napisane D2S a żarnik w środku jest D1S. czym to sie różni i której lepiej świeci . Sam teraz nie wiem jaki mam zamówić.

A tak dodatkowo to jaka barwa jest odpowiednia żeby fajnie wyglądało i było coś widać przed autem. pozdrawiam.

Z tego c wiem to w lampach przedliftowych są D2S a w LCI D1S.

D2S ma zapłonnik oddzielnie, a D1S to żarnik z zapłonnikiem.

Opublikowano
  • Autor
czyli jak? D1S ktoe są w tej chwili świecą może troszke słabo ale świecą wiec z tymi zapłonnikami to D2S bedą mi normalnie funkcjonować jak je założe??
Opublikowano
w jednym starter jest zintegrowany z palnikiem a w drugim jest pewnie gdzieś w elektronice auta, przy przetwornicy czy jakoś tak. Oba powinny świecić tak samo, zintegrowany starter nie ma tu nic do rzeczy. Polecam oryginalne Philipsy o temperaturze barwowej 4300K

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
czyli jak? D1S ktoe są w tej chwili świecą może troszke słabo ale świecą wiec z tymi zapłonnikami to D2S bedą mi normalnie funkcjonować jak je założe??

U mnie też tak jest(mam samochód z przyciskiem start), na lampie jest napis D2S a w środku są palniki D1S, od D2S różnia się mocowaniami i przetwornicami. Krótko mówiać nie są zamienne. Jak pisze kolega Natek najlepiej świecą 4300k, światło jest najjaśniejsze, uważaj na tanie podróbki

Opublikowano
  • Autor
aha mój też ma przycisk start. wiec mam zamawiać D1S. tylko z ą barwą jeszcze nie wiem rozumiem że najlepsza jest widoczność przy 4300.
Opublikowano
Podłączam się do pytanka :cool2:
Opublikowano
Generalnie wygląda to tak że im wyższa tem. barwowa tym niższa jasość np. 4300k ma około 3200lm a 8000 około 2500 lm. Pozatym wszystko powyżej 6000k wyląda co najmniej dziwnie, jest bardzo niebieskie światło, bardziej wygląda niż swieci.
  • 7 miesięcy temu...