Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam mały problemik . widząc że ksenon zaczyna świecić na różowo chiałem sprawdzić jaki żarnik musze kupic i zdziwiło mnie że na ramce soczewki w bixenonach skretnych jest napisane D2S a żarnik w środku jest D1S. czym to sie różni i której lepiej świeci . Sam teraz nie wiem jaki mam zamówić.

A tak dodatkowo to jaka barwa jest odpowiednia żeby fajnie wyglądało i było coś widać przed autem. pozdrawiam.

Opublikowano
Witam. Posiadam mały problemik . widząc że ksenon zaczyna świecić na różowo chiałem sprawdzić jaki żarnik musze kupic i zdziwiło mnie że na ramce soczewki w bixenonach skretnych jest napisane D2S a żarnik w środku jest D1S. czym to sie różni i której lepiej świeci . Sam teraz nie wiem jaki mam zamówić.

A tak dodatkowo to jaka barwa jest odpowiednia żeby fajnie wyglądało i było coś widać przed autem. pozdrawiam.

Z tego c wiem to w lampach przedliftowych są D2S a w LCI D1S.

D2S ma zapłonnik oddzielnie, a D1S to żarnik z zapłonnikiem.

Opublikowano
czyli jak? D1S ktoe są w tej chwili świecą może troszke słabo ale świecą wiec z tymi zapłonnikami to D2S bedą mi normalnie funkcjonować jak je założe??
Opublikowano
w jednym starter jest zintegrowany z palnikiem a w drugim jest pewnie gdzieś w elektronice auta, przy przetwornicy czy jakoś tak. Oba powinny świecić tak samo, zintegrowany starter nie ma tu nic do rzeczy. Polecam oryginalne Philipsy o temperaturze barwowej 4300K

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
czyli jak? D1S ktoe są w tej chwili świecą może troszke słabo ale świecą wiec z tymi zapłonnikami to D2S bedą mi normalnie funkcjonować jak je założe??

U mnie też tak jest(mam samochód z przyciskiem start), na lampie jest napis D2S a w środku są palniki D1S, od D2S różnia się mocowaniami i przetwornicami. Krótko mówiać nie są zamienne. Jak pisze kolega Natek najlepiej świecą 4300k, światło jest najjaśniejsze, uważaj na tanie podróbki

Opublikowano
aha mój też ma przycisk start. wiec mam zamawiać D1S. tylko z ą barwą jeszcze nie wiem rozumiem że najlepsza jest widoczność przy 4300.
Opublikowano
Generalnie wygląda to tak że im wyższa tem. barwowa tym niższa jasość np. 4300k ma około 3200lm a 8000 około 2500 lm. Pozatym wszystko powyżej 6000k wyląda co najmniej dziwnie, jest bardzo niebieskie światło, bardziej wygląda niż swieci.
  • 7 miesięcy temu...