Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem. W ciepłe dni, kiedy auto postoi w korku pojawia mi się komunikat z tytułu. Wskazówka temp silnika ok. Poziom płynu ok. Wskazania temp zewnętrznej ok. Dodam jeszcze że na jesieni 2011 pękł mi jeden z króćców od układu chłodzenia, część płynu wyciekła, ale że byłem blisko warsztatu udało mi się w porę zjechać do mechanika, który naprawił co trzeba i zalał układ nowym płynem. Komunikat pojawia się tylko jak jest ciepło.

W czym rzecz?!!!

Opublikowano
moze tak byc jak kolega pisze... ja tak samo mam. Pekl mi kiedys zbiorniczek wyrownawczy i rozlalo plyn po czujniku. I jak sie robi cieplo wywala mi ten komunikakt ale po angielsku (check coolant level)... sprawdzam i jest ok.. wystarczy, ze dam silnikowi troche popracowac na wolnych obrotach i znika komunikat.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź!

Napisz kolego, który to czujnik (poziomu płynu czy temperatury) i gdzie go szukać?

Z góry dzięki!

Opublikowano
Jak zajrzysz do zbiorniczka wyrownawczego to bedzie wystawal na samym dole. Wymontujesz go od spodu jakas duza nasadka ale uwazaj bo plastik moze byc twardy. Do tego wymiana uszczelek. Poczytaj tez jakiej firmy czujnik kupic, bo ja bym montowal ori albo ten co na 1. montaz idzie. Zamienniki lubia nie dzialac juz w pudelku.
Opublikowano
Jak zajrzysz do zbiorniczka wyrownawczego to bedzie wystawal na samym dole. Wymontujesz go od spodu jakas duza nasadka ale uwazaj bo plastik moze byc twardy. Do tego wymiana uszczelek. Poczytaj tez jakiej firmy czujnik kupic, bo ja bym montowal ori albo ten co na 1. montaz idzie. Zamienniki lubia nie dzialac juz w pudelku.

Dziękuję za pomoc! Jeszcze jedno czy o ten czujnik chodzi?

http://allegro.pl/czujnik-poziomu-plynu-bmw-e36-e38-e39-e46-e60-e61-i2330357139.html

Czy przy wymianie trzeba zdemontować zbiorniczek wyrównawczy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Czy 3.0d ma ten czujnik?

Kiedyś jak uwaliłem webasto i uciekł płyn nic mi się nie pokazało, żaden komunikat ani żadna kontrolka, dopiero wentylator od klimy się włączył, więc w porę zerknąłem pod maskę i pewnie dlatego mój klekot jeszcze żyje.

U mnie w zbiorniczku nie znalazłem nic :roll: