Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rodzinkę bmw ;) mam pytanie dotyczące SWAP BMW E36 1.6 na 2.0 M50b20, Potrzebuje pełnej odpowiedzi za nim wyjme silnik 1.6 z swojej beti.

1.Czy skrzynia biegów z 1.6 będzie pasować do 2.0 m50b20 ???

2.czy wał napędowy i most itd będzie trzeba przerabiać, wymieniać czy jak to tam?

3.Jak to z elektroniką (wiązką kabli ) czy jest z tym duży problem przy montażu??

4. jak to wszystko wygląda ?

5. z góry dziękuje za pomoc;) :(

Opublikowano
Z Częstochowy jestem, W elektronice jestem troszke zielony nigdy nie dubałem przy samochodowej elektryce, Dlatego nie wiem czy lepiej oddać to w ręce elektryka który się na tym zna czy wgl dam rade z tym?
Opublikowano
ja bym się chciał troszkę podłączyć pod temat. planuje swap z 1.6 na 2.5 i chce się dowiedzieć czego konkretnie potrzebuję, tzn co będzie mi potrzebne do takiego swapu. wiem, że skrzynia, sprzęgło, wiązka, komputer, wał, dyfer, półosie ale nie do końca wiem co tam pod maską. chłodnica i te inne też muszą by wymieniane? dzięki wielkie za pomoc
Opublikowano

Potrzebny będzie silnik, wiązka, komputer, przepływka, łapy silnika. Chłodnica może być od wersji z kilmą jest wydajniejsza.

Jeżeli swap ma być zrobiony dobrze możesz zmienić dyfer na dużą głowę i grube półosie oraz tarczo-bębny z tyłu.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
a jeżeli mam na razie chłodnice od 1.6 to przydałoby się ją wymienić, nie? dyfer na razie będzie oryginalny od 2.5 ale później chce założyć z dużą głową 3.45 i szperą 25% ;) tylko finanse nie pozwalają zrobić tego od razu ;p a wszystkie pompki wspomagania itd będą pasować? ;>
Opublikowano
facet zapewniał mnie, że osprzęt jest kompletny. ale nigdy nie zaszkodzi dopytać. wiem, że oryginał do duża głowa ale niestety bez szpery ;p a jak sprawa tej chłodnicy? dzięki wielkie za pomoc
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
mam jeszcze pytanie, jestem w trakcie tego swapu i padło pytanie czy łapy przespawać na belce czy przy bloku silnika? ja nie wiem co miałem na to odpowiedzieć ale może wy pomożecie radą ; )
  • 2 tygodnie później...