Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie moge skasowac inspekcji m.in chodzi o olej i płyn hamulcowy w bmw e91, robilem m.in jak to pokazuja na youtubie ale mi to nie działa po nacisnieciu dluzszym przyciskiem liczników mi wyskakuje cos innego . Mam BMW z 2007.06 E91. Prosze o porady !!!
Opublikowano

Niemożliwe coś żle robisz . :nienie:

Jeszcze raz to zrób ale dokładnie jak na filmiku i musi działać innej rady nie ma poza podłączeniem do kompa .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
wkońcu sie udało , ale tylko i wyłacznie udalo mi sie to na włączonym aucie a nie jak na tym filmiku na wyłaczonym silniku
TEMAT DO ZAMKNIECIA!!!
Opublikowano
Niemożliwe coś żle robisz . :nienie:

Jeszcze raz to zrób ale dokładnie jak na filmiku i musi działać innej rady nie ma poza podłączeniem do kompa .

No nie wiem, spróbujcie tak:

- normalnie wchodzimy w SERVICE-INFO

- wybieramy przegląd do skasowania

- na wyświetlanym przeglądzie naciskamy i przytrzymujemy przycisk BC ok.3-4sek.i wskakuje nam opcja kasowania

- zmieniamy datę i zatwierdzamy przyciskając BC

u mnie to działa

Opublikowano

Wystarczy włączony zapłon i wszystko działa u mnie . Silnik nie pracuje i wszystkie funkcje sie kasują .

Nie rozumiem bo jednak sie udało więc temat ogornięty ?

Pozdro .

P>S.

Dziś w trakcie podróży zapaliła mi sie kontrolka od ciśnienia opon i zonk ! Po chwili zastanowienia przypomiałem sobie czytane wpisy na tym forum i zatrzymałem auto , Włączyłem w Idrivvie funkcję akceptacji ciśnienia opon kilka metrów i kontrolka znikła i nowe ustawienia się zaakceptowały . Zajechałem wcześniej do warsztatu po trasie i gość nie wiedział co zrobić oraz na dzień dobry gdy zobaczył auto to chciał za kombinowanie skasować 100 zł . Warto jednak dobrze zapoznać się z instrukcją obsługi Naszych aut gdyż po tej lektórze mamy więcej wiedzy niż niejeden fachman z prowincji :cool2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/