Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jako ze BMW 325i N52 nabylem niedawno pasowalo by w niej powymieniac to co w samochodzie powinno sie wymienic zawsze po kupnie.

Komputer nie pokazuje nic,jednak chce wymienic.

Olej- wstepnie padlo na Castrola Edge Sport 0w40 tak pokazuje stronka

http://castroledge.pl/oleje/dobierz-olej

Jaki kupic filtr oleju?

Jaki kupic filtr powietrza? Czy w przypadku tych filtrow nalezy kierowac sie czyms?

Ewentualnie jaka firma,i czemu akorat ten a nie inny..

I w sumie z takiego okresowego przegladu to by bylo chyba tyle...cos pominalem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z podpisu wynika, ze auto jest z 2005 roku a zatem ja bym wymienił

1. Olej

2. Płyn w układzie chłodzenia

3. Płyn hamulcowy

4. Filtr oleju, powietrza i klimatyzacji

Wszystko dostaniesz w rozsądnych cenach w firmie z banera w nagłówku, albo w mniej rozsądnych w ASO - wybór nalezy do Ciebie.

Opublikowano
Z podpisu wynika, ze auto jest z 2005 roku a zatem ja bym wymienił

1. Olej

2. Płyn w układzie chłodzenia

3. Płyn hamulcowy

4. Filtr oleju, powietrza i klimatyzacji

Wszystko dostaniesz w rozsądnych cenach w firmie z banera w nagłówku, albo w mniej rozsądnych w ASO - wybór nalezy do Ciebie.

Płyn w układzie chłodzenia już wymieniłem,została mi tylko ta reszta o której mowisz.

Sklep o którym piszesz to czescidobmw.pl?

• Partnerzy klubu
Opublikowano

Jaki kupic filtr oleju?

Jaki kupic filtr powietrza? Czy w przypadku tych filtrow nalezy kierowac sie czyms?

Ewentualnie jaka firma,i czemu akorat ten a nie inny..

Najbardziej polecam filtry jednego z trzech najbardziej renomowanych producentów:

Mann , Knecht , Hengst

Mann jest obecnie głównym dostawcą filtrów sygnowanych przez BMW jako Oryginalne BMW. Do niedawna głównym dostawcą był Knecht. Hengst z kolei to główny dostawca filtrów dla Mercedes-Benz. Wysoka jakość filtrów ma fundamentalne znaczenie dla trwałości silnika. Polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=U53yl4zQFV0

swoją drogą na filtrze Oryginalnym BMW w tym filmiku widać logo Mann i numer katalogowy Mann.

.

Opublikowano
Witam ,ja zalozylem do swojej sportowy wklad K&N, mozna dostac za 45 fuli to u ciebie moze jakies 50 euro ale dzwiek duzo ladniejszy polecam :mrgreen:
Opublikowano
Witam ,ja zalozylem do swojej sportowy wklad K&N, mozna dostac za 45 fuli to u ciebie moze jakies 50 euro ale dzwiek duzo ladniejszy polecam :mrgreen:

A moglbys dac jakiegos linka? Czy to do Allegro czy gdziekolwiek?