Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem od 2 tygodni szczęśliwym posiadaczem betki e 318i, lecz mam mały problem.

Po przejechaniu ok. 5km. i nagrzaniu przełączam na LPG i wszystko jest ok (na chwilkę) i tu zaczyna się problem, schodzi z obrotów i gaśnie.

Wcześniej miałem problem z "falowaniem" na gazie, lecz od czego jest to forum - czytałem,czytałem,czytałem i............pomogło, odłączyłem krokowy i teraz chodzi jak laleczka.

Wiem napewno że jest ktoś znający ten temat i może mi pomóc.

Pozdrawim wszystkich.

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano
Witam , właśnie wróciłem z roboty i odpowiadam na pytanie - odłączyłem krokowy od gazu

diamentschwartz metalic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli odłączyłeś krokowy to teraz jest tak jakbyś miał śrubkę, czyli I gen. :lol: Prawdopodobnie trzeba wyregulować całą instalkę. Jaki masz sterownik gazu?
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Wybaczcie lecz na gazie zupełnie się nie znam :(

Mam instalację Landi Rendzo

A co do regulowania gazu, byłem u gazowników i..........cieszyłem się dwa dni, potem znowu to samo. Jak na razie śmigam na PB aż zrobi się troszeczkę cieplej, wtedy znowu zaleję LPG i do gazowników pojadę niech znowu postawią jakąś diagnozę :!:

diamentschwartz metalic

Opublikowano
Miałem podobny problem, niemogłem przełaczyć na gaz jak było mniej niż 0stopni. Trzy razy byłem u gaziaża aż w końcu wymienił całąelektryke od gazu ,teraz jest ok.Wszystkie orginalne podłączenia są nieruszane,łącznie z silniczkiem krokowym i przepływomierzem.Znajdz dobrego gazownika!!
Opublikowano

Potwierdzam, tez mialem problemy z elektryka w poprzednim Landi Renzo. Tylko u mnie nie chcial odlaczac wtryskow benzyny i lal oba paliwa, swiece zalane i nie dosc ze szarpal to jeszcze gasl.

Galen

• 1 rok później...
Opublikowano

witam, chcialem odświerzyć temat (e36 M42) mam sekwencję.

jak jest chlodniej na dworze to samochod po przelaczeniu na gaz jak na biegu jałowym go mocno zhamuje to gaśnie. dodatkowo na samym początku po przelaczeniu na gaz auto zdławia sie przy ok 1000 obrotach, tzn wciskam gaz, na chwile spadaja obroty i potem rosną już normalnie

po kilkuset metrach jest ok. silnik przelacza sie na gaz przy 35 stopniach, moze za wczesnie? - bede wdzieczny za wszelkie informacje

dodam jeszcze ze na benzynie jest ok, że dopiero kupilem auto i nie wymienialem jeszcze świec, nie wymienialem przewodów w/n i plynu chlodniczego - nie wiem czy to ma znaczenia ale moze...

czekam na info, dzieki

Opublikowano

jaka instalacja (nazwa) ?

może kleją sie wtryskiwacze gazowe , może czas wymienić filtry LPG a przede wszystkim fazy lotnej ?

Jesli sie na tym nie znasz podjedź lepiej do fachowców