Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, autko z 2001r, jak w temacie, wczoraj przy ruszaniu ze swiatel — trans. Failsafe prog

No i jazda na 3cim biegu. Po zgaszeniu autka i odpaleniu na nowo slawna gm nie przelacza z 2/3.

Znowu tryb awaryjny, ale juz nie ma 3ciego biegu, jezdzi na 2. Przebieg 280tys, przy 180k byl wykonany remont tj. Reg.konwertera, pompy itd... przez poprzedniego wlasciciela wraz z wym.oleju i filtra. Powiedzcie co mogbym sprawdzic samemu przed oddaniem do maga od asb. Inpa wywalila: 52 gear check 2.Jestem pesymista wiec pewnie czeka mnie remont, chociaz chcialbym sie ludzic ze to cos innego...Zauwazylem jeszcze cos dziwnnego, przy rozpedzeniu na 2 biegu do 5tys obrotow, cos kolo 40km na h i odpuszczeniu gazu skrzynia prubuje zredukowac bieg, a konczy to sie sporym szarpnieciem. Szukalem podobnego tematu do mojego, niestety nie znalazlem takiego.pomocy

Opublikowano

Witam , tydzień temu przy mojej 530d 01r. przytrafiło się to samo.Przejechane mam 267 tyś. Byłem optymistą, myślałem ze to wina oleju ( przefiltrowany i do wymiany ) lub tez filtra....Dzień później chciałem sprawdzić czy moze się coś poprawiło - na zimnym oleju jako tako jeździła , ale po przejechaniu 10km całkiem się slizgała....wyskoczył mi komunikat o trybie awaryjnym skrzyni , a po podpięciu pod kompa wyskoczył identyczny komunikat jak tobie...oddałem do znajomego mechanika...podejrzewam ze koszty nie bedą tanie....na dniach opowiem co mogło się z moją GM stać , lub czy usterka została naprawiona;)

pozdrawiam;)

Opublikowano
Dzięki za odp, moja co prawda sie nie slizga, tylko stanela na pierwszym biegu, i nie chce zmienic dalej. Przed bledem wszystko chodzilo idealnie. Napisz jak bedziesz wiedzial co tam sie stalo u Ciebie. Ja poki co wstrzymuje sie od oddania do maga, moze ktos cos jeszcze doradzi?
Opublikowano
Podejrzewam mechatronik, może nie koniecznie trzeba będzie remontować cala skrzynię. Zróbcie adaptację skrzyni.
Opublikowano
Odłączałem na 2 godziny akumulator, więc chyba adaptacja została skasowana? Poprawcie mnie jeśli się mylę...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, autko z 2001r, jak w temacie, wczoraj przy ruszaniu ze swiatel — trans. Failsafe prog

No i jazda na 3cim biegu. Po zgaszeniu autka i odpaleniu na nowo slawna gm nie przelacza z 2/3.

Znowu tryb awaryjny, ale juz nie ma 3ciego biegu, jezdzi na 2. Przebieg 280tys, przy 180k byl wykonany remont tj. Reg.konwertera, pompy itd... przez poprzedniego wlasciciela wraz z wym.oleju i filtra. Powiedzcie co mogbym sprawdzic samemu przed oddaniem do maga od asb. Inpa wywalila: 52 gear check 2.Jestem pesymista wiec pewnie czeka mnie remont, chociaz chcialbym sie ludzic ze to cos innego...Zauwazylem jeszcze cos dziwnnego, przy rozpedzeniu na 2 biegu do 5tys obrotow, cos kolo 40km na h i odpuszczeniu gazu skrzynia prubuje zredukowac bieg, a konczy to sie sporym szarpnieciem. Szukalem podobnego tematu do mojego, niestety nie znalazlem takiego.pomocy

Nie naprawiaj. Poszukaj dobrej skrzyni używanej, zalej nowym olejem i jeździj. Za pieniądze jakie wydasz na remont kupisz i wymienisz dwie skrzynie, a rzadko kiedy naprawa kończy się sukcesem i małymi wydatkami. I lepiej w sumie szukać od E46 320d bo będzie w lepszym stanie z przyczyn wiadomych.

Opublikowano
nie została skasowana disem możesz skasować.

Gdzie w dis znajdę kasowanie adaptacji?

W 330d też były montowane skrzynie gm?

Opublikowano
w 530d e39- 520d e39- 330d e46- 330xd e46- 320d e46- z3 - x5- i jeszcze w wielu innych wersjach amerykańskich (benzynach )