Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Jadąc z otwartymi szybami doszły mnie metaliczne stuki z okolic tylnych kół. Wygląda to tak jakbym wiózł w bagażniku luźno rozrzucone metalowe przedmioty. Ale na pewno jest to w okolicach kół. Zauważyłem również że dźwięk zanika w momencie hamowania, po odpuszczeniu hamulca dźwięk powraca. Problem dotyczy jazdy po nierównościach, problemu nie ma gdy jadę po równiutkiej powierzchni. Co jest do wymiany?, nie chcę z tym jeździć bo mam wrażenie że zaraz coś odpadnie

Pozdrawiam

Opublikowano
przyczyn może być kilka ale skoro to z tyłu to najbardziej prawdopodobne wydają się być tuleje wahacza skoro na równej nawierzchni jest ok a na nierównościach dokucza.

:cool2:

tel. 514.99.46.99
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Źródłem owych dźwięków były klocki hamulcowe które były pozbawione sprężynek które je trzymały. Po prostu latały luźno. Brak ich uzupełniony - jest cisza. Sprawdzenie czy to jest właśnie przyczyną było bardzo proste. Solidny kop w oponę. Było słychać ten sam metaliczny dźwięk co podczas jazdy tylko że w wydaniu solowym. Całkowity koszt operacji - 60 pln. Pozdrawiam