Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze światłami, otóż nie działa prawe przednie światło mijania. Bezpieczniki są dobre, żarówka również. Czytałem o jakimś module LKM, który jest za to odpowiedzialny, ale czy on jest w każdej E34? Mam "ubogą" wersję i w komorze z bezpiecznikami tego nie mam. A może jeszcze od czegoś innego to zależy?
Opublikowano
sprawdź przewody przy wtyczce, lubią się łamać. Co do modułu LKM to myślałem, że wszystkie E34 go mają... ale nie mam wiedzy w tym temacie. Może ktoś się wypowie w tej kwestii. U mnie jak zgubiło się prawe światło mijania to była to wina LKM. Naprawa zimnych lutów i działa już chyba ze 2 lata. Skoro nie masz LKM to chyba powinien być jakiś przekaźnik..może on ma zimne luty?
Opublikowano
Bezpieczniki i przekaźniki są jeszcze z tyłu, pod kanapą, może tam sprawdź. Przypomniało mi się, że E34 ma osobne bezpieczniki świateł mijania na prawą i lewą stronę, sprawdzałeś na 100% ten z prawego światła? Pytam bo ja kiedyś sprawdziłem nie ten co trzeba:))
Opublikowano
A czy z tylu po prawej stronie masz swiatlo? Ja pamiatam jak nie mialem po prawej strone swiatel to mialem zwarcie w inst. elek. Nie grzebales ostatnio w kablach?
Opublikowano
W twojej wersji, w skrzynce z bezpiecznikami za światła mijania odpowiada przekaźnik K40 (według opisu z "sam naprawiam"). Może tam masz zimne luty? Mierzyłeś czy jest napięcie na kostce do światła?