Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
też miałem małe usterki w działaniu piecyka spowodowane czujnikiem temperatury, tym razem tym w prawym narożniku zderzaka, kabelek sie przetarł i piecyk załączał się co chwilę na 30s, naprawa instalacji usunęła tą nadaktywność. andrew; rozcieńczanie płynu wodą to błąd, co mu niby nadaje tej "mocy"? skłonności do rdzewienia? aczkolwiek nie powinno mieć to wpływu na pracę termostatu, co najwyżej jest uszkodzony i tyle, może i termostat egr, plus el. zawór ogrzewania i ewentualnie jeż.... TC o co chodzi dokładnie z tym TheremoCall, mogę to dołożyć do tego co mam i aktywować pilotem lub komórką czy albo - albo? btw; widziałem filmik biturbo, szacun, chciałbym coś takiego :-)

tu na allegro jest gotowy zestaw :

http://allegro.pl/webasto-sterownik-pilot-gsm-thermocall-tc1-sprawdz-i2799329621.html

nie wiem czy mozna mieć dwa jednoczesnie ale pewnie się da ... tak samo jak można mieć i zegar i pilota albo i jedno i drugie...

co do biturbo to Marcin kończy jeszcze kolektor , wszystko musi byc ładnie i mądrze rozmieszczone ponieważ dwie turbiny zajmują bardzo dużo miejsca... strojenie później , ale wszystko co potrzebne już jest na pokładzie i działa , dwa zaworki jeden do sterowania klapą rozdzielającą a drugi zmienną geometrią dużej turbiny oraz większy czujnik ciśnienia doładowania ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
popatrzyłem trochę dziś i taki thermo call to ori doposażenie z instrukcją w eba itp. można wszystko zamówić w aso - chyba na razie jednak spasuję, cena tej aukcji choć na pewno super promocyjna w porównaniu do ceny aso to i tak lekko duża, wolę odłożyć na twin turbo :-)
Opublikowano
Czy Webasto w E46 150KM jest lokowane tylko w lewym górnym rogu pod maską? Bo jak kupowałem auto gość twierdził że jest w nim webasto ale chyba trochę podkolorował fakty :)
Opublikowano
ja widziałem kiedyś za przednim kołem (od strony kierowcy) gdzieś tam było wsadzone. ale nie jestem pewien czy to było e46
Opublikowano
też miałem małe usterki w działaniu piecyka spowodowane czujnikiem temperatury, tym razem tym w prawym narożniku zderzaka

Dobrze rozumiem że świrowało webasto przez czujnik podgrzewania spryskiwaczy? Ja tego czujnika w ogóle nie mam bo pożegnał się z autem razem z dolną częścią nadkola i od roku nie mogę się zebrać żeby kupić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na to mi wyszło, bo po naprawie kabelka ucichło, może korzysta z tego czujnika w jakiś sposób? nie jestem w sumie pewien ale to by mi wszystko pasowało, wiem kiedy dokładnie kabelek się przetarł i pokryło się to z nagłą aktywnością piecyka, teraz sobie przypominam, że jakieś 6 lat temu też był taki nadaktywny aż mu wtyczkę zasilającą kiedyś wyciągnąłem bo mnie to lekko irytowało a po podłączeniu jej z powrotem po paru latach wszystko było ok- no ale wtedy nie miałem przetartego kabelka... sam już nie wiem