Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamieszczam tutaj link z dziwaczną pracą mojego silnika. Bijące popychacze olejcie bo o tym wiem i już się umówiłem na robote. Chodzi mi o ten metaliczny dziwny dźwięk.

http://www.youtube.com/watch?v=o2zA7kTofrU

Na tym filmiku silnik jest średnio ciepły, po rozgrzaniu do roboczej objaw ustaje.

Co było robione w silniku. Nowy olej 500km przebiegu, nowe paski i rolki, zaklejona i dokrecona pompa oleju, wymieniona pompa wody i wlane borygo. Nowe świece razem z olejem.

Wszystko się zaczeło jak pożyczyłem ojcu samochod na 3 dni :mad2:

Pomocy

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Dziwnie jakoś rzęzi, jakby łańcuch luźny albo coś w środku latało :(

najlepiej ściągaj dekiel i patrz co się dzieje

Opublikowano
Problem rozwiązany :) pekła pompa wody. Po wymianie jest cisza. Przy okazji zrobione popychacze i już z dziwnych dźwięków został mi tylko lekko oberwany tłumik. Łańcuch yeż był kapke luźny.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie, jestem od dwóch dni posiadaczem (szczęśliwym) E38 otóż człowiek który mi je sprzedawał powiedział że jest do wymiany poduszka skrzyni biegów ale jak samochód odpalam po nocy na zimno jest taki metaliczny dźwięk z pod skrzyni biegów wybiega on, po 1,2 min kończy się, teraz mam pytanie czy kto kolwiek kiedyś miał podobny problem i ile by kosztowało wymiana poduchy. Dodam że skrzynia automat