Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chodzi mi o wskaznik spalania

Podczas czyszczenia przepustnicy odkręciłem czujnik połozenia i zle go założyłem

Czy ma słychać ten styk czy nie bo...

jak ustawiłem że ma być słychać ten styk to wskaznik spalania na liczniku pokazywał więcej niż 20l (podczas jazdy ) i jak puściłem gaz to nie spadał do konca (pokazywal 7l )

Jak ustawiłem że nie ma słychać tego styku to wskaznik spalania na liczniku trochę spadał podczas jazdy a jak puściłem gaz to całkiem spadał ( do 0 l )

Opublikowano (edytowane)
podczas rozpedzania na danym biegu wskaznik stopniowo idzie w gore po czym spada i stabilizuje się, a po puszczeniu gazu spada do zera... rowniez wiecej nie pomoge, w sumie to z czym teraz masz problem? Nie jest juz ok? Edytowane przez hms84
Opublikowano
zero będzie pokazywał CI przy puszczonym pedale gazu ale na biegu i oczywiście na odpowiedniej predkości bo jak wiemy gdy jedziesz powoli albo się zatrzymujesz to wskazówka chowa się za 30 :)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

na zgaszonym silniku rusz przepustnicą ,powinno byc slychach klikniecie

jak nie to rusz czujnikiem w prawo (tak jak otwiera sie przepustnica) do oporu i wtedy sprawdz czy jest ok

Pozdrawiam