Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuje przyciemnić szyby w mojej beemce, chciałem się dowiedzieć na co zwrócić uwagę podczas odbierania auta od gościa który to będzie robił. Będę przyciemniał tylną, tylne boczne i przednie boczne żeby zrobić lekkie przejście, za to wszystko gość mi powiedział 450zł jak bym chciał jeszcze okleić tylne lampy na ciemniejsze dokładam 50zł i robi mi wszystko za 500zł czy to jest dobra cena? Proszę o opinie kogoś kto już przyciemniał szyby i wie czym to pachnie:)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Cena nie jest zła, a jeżeli chodzi na co zwrócić uwagę...

-czy nie ma żadnych pęcherzów powietrza -bo nawet najmniejsze z czasem zaczną rosnąć

-czy nie ma żadnych rysek

-czy dobrze panowie złożyli tapicerkę-często jest tak że łamią się zaczepy i później tapicerka lata

-opuszczając wszystkie szyby posłuchaj czy nic nie haczy -mi w poprzednim aucie jedna szyba po oklejeniu lekko tarła później całkiem spadła z zaczepu...

-no i trzeba się przygotować na częste kontrole policji więc nie radzę przesadzać zbytnio z przednimi

Opublikowano
Ja przyciemniłem wszystkie szyby, oprócz przedniej i lamp.. za 350zł. Z tym że po znajomości, także myślę ze 500zł jest ok.
BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
z tymi bocznymi z przodu może byc lekki problem.. pamiętajcie że sama szyba nie ma 100% przepuszczalności światła + folia takie przepisy.. producenci foli czesto się tak reklamuja ze ich folia przepuszcza 80% swiatla... + przepuszczalnosc
ludzką rzeczą jest błądzić
Opublikowano

-czy dobrze panowie złożyli tapicerkę-często jest tak że łamią się zaczepy i później tapicerka lata

-no i trzeba się przygotować na częste kontrole policji więc nie radzę przesadzać zbytnio z przednimi

Szyby będą klejone od środka bez wyciągania i ściągania tapicerki a przednie mają służyć jako zgubienie tej bariery tylnych ciemnych szyb bo jak czasem widzę auto gdzie przód zero a tył na ful przyciemnienia to wygląda fatalnie takie jest moje zdanie : D a psami nie ma się co przejmować bo jak znajdą przetwornice to i tak będzie lipa : ) dzięki za info!

Opublikowano
no tak ale chciałoby ci się przy nich odklejać przyciemnianie szyby przedniej (bocznej) bo kumpel w swojej 320i tak robił żeby nie musiał oddawać dowodu... a ja nie piszę tego na "złość" tylko ku przestrodze... a to że polskie prawo jest chore nic nie poradzę... czytałem o wielu absurdach szczególnie dotyczących motocyklistów
ludzką rzeczą jest błądzić