Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

ringi kupiłem w Jafra ale myślę że można je kupić taniej w sieci, trzeba tylko znać wymiary i kupić smd drugiej generacji. Ja nie znałem a zależało mi na czasie wiec zakupiłem bez szukania. Teraz mogę wymierzyć ponieważ pozostały mi światłowody aby następni mieli taniej ;-)

dzieki pywko7 3 dni zabawy się opłaciło ;-)

Opublikowano
Fotek nie widzę. Możesz podać link gdzie kupiłeś te ringi? Z góry dzięki.

wystarczy najechać na ikonkę imagę - prawym przyciskiem rozwijasz menu i idziesz do fotki ;-)

Opublikowano

Kolor auta chyba jedyny w europie matowy metalik ;-) w stanach widziałem jednego takiego ;-) tylko że to była M5 ;-)

zgadza się lewy górny nie jest zamknięty tak jak w oryginale ;-)

Opublikowano
Hej dedmike.Czy u Jafry wystarczy kupić same ringi smd II generacji,bez modułu DRL i wiązki montażowej którą proponują, potem podpiąć pod instalację od starych ringów i powinno działać?Jesli się mylę się to popraw.Oczywiście przedtem zabawa z rozbiórką lamp hi,hi :D Aha-jaki rozmiar tych ringów.Pozdrawiam.
Opublikowano

Podam wymiary oryginalnych światłowodów które mi pozostały, ringów smd nie mierzyłem ale jeśli wymiary będą podobne to będzie dało się je założyć - oczywiście od razu uprzedzam że jest to rzeźba, to nie pasuje plug&play ja mocowałem ringi na klej. Ale do rzeczy:

mały światłowód: 116 mm

duży światłowód: 132 mm

Wydaje mi się iż nie musisz kupować w Jafra, jeśli znajdziesz gdzieś indziej taniej podobne rozmiary, ważne aby były to smd 2 generacji, podobno pierwszej nie świecą tak mocno.

Co do osprzętu to ja nie kupiłem niczego oprócz samych ringów, podpiąłem pod instalacje starych led markerów i działa aczkolwiek nie są to prawdziwe dzienne ponieważ świecą także tylne lampy. Błędów nie ma. Da się to zrobić profesjonalnie. Do tego potrzebny jest moduł świateł z polifta czyli LM2 - podpinamy się wtedy pod długie światło, na długich ustawiamy dzienne - wtedy świecą ringi, długie światło robimy na przesłonie z Bixenonu i gotowe ;-) drugim rozwiązaniem jest zakup tych modułów od Jafra ale nie mam i nie próbowałem to się nie wypowiadam czy działa i jak działa. Myśle że moduł LM2 będzie dużo lepszym rozwiązaniem a wyjdzie troszkę drożej ;-) , moduł LM2 to ok 500 zł ;-). Podobno da się czasem kupić za 300 zł ;-) Ja nie znalazłem. Jak ktoś ma w tej cenie dać znać, sprawdzę organoleptycznie czy rzeczywiście da się to wszystko tak pokodować ;-)

Opublikowano
Moduł DRL od Jafry nie jest potrzebny. Też kupiłem i zamontowałem. Bezproblemowo możesz sam ograniczyć moc ringów i wszystko masz ładnie zamknięte w lampie. Co do DRL to tak jak wspomniał dedmike, nie są to prawdziwe dzienne, ale wsio do ogarnięcia :D
Opublikowano
Dzięki za info koledzy.Wychodzi na to że podlączenie to najmniejszy problem,trudności to rozbiórka lampy i wymiana ringów,ale jak się da, to chyba spróbuję też porzeżbić.Pozdrawiami i dzięki za cenne wskazówki. :D :D
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, podpowie mi ktoś które piny we wtyczce wchodzącej do lampy są od postoju? zakładam ringi smd2 z jafry i będę podłączał ten ich moduł.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam Pany

Czy jest jakas szansa zeby w przedlifcie bez ksenonów ringi były widoczne w dzień ? Ktoś coś kombinował ?