Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chyba czas się pogodzić z radiem Business. Po zamontowaniu radia nieoryginalnego BMW podczas uruchamiania silnika radio gasło. Wobec tego pomyślałem że trzeba zainwestować w radio dedykowane do BMW więc zakupiłem wersje Professional. Ku mojemu zdziwieniu, radio Pro co prawda nie gaśnie, ale na czas kręcenia rozrusznikiem odłącza dźwięk, a gdy stoję dłużej i radio gra głośniej to wyłącza się na jakieś 2-3 sekundy i następnie uruchamia się bardzo cicho. Drażni mnie ten temat i to okropnie bo już na głowie staję i nie wiem co robić - pierwotnie zamontowane Business nie gasło nigdy... Ma ktoś jakiś rewolucyjny pomysł?

Opublikowano
Ciekawe, jak wyciągnąłem akumulator na chwilę, to start stop nie działał kilka dni po czym znów zaczął działać a radyjko przestało się wyłączać. Wychodzi na to że wina akumulatora...?
Opublikowano
Ciekawe, jak wyciągnąłem akumulator na chwilę, to start stop nie działał kilka dni po czym znów zaczął działać a radyjko przestało się wyłączać. Wychodzi na to że wina akumulatora...?

Wyciągając akumulator zrestartowałeś kompa, możliwe że miał w pamięci jakieś śmieci (np. jakąś wiadomość o kiepskim stanie akumulatora - przykładowo).

Opublikowano

Czy po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu akumulatora, Radio CD Business wymaga kodu PIN - jak to jest w większości innych marek. Mam problem z zestawem głośnomówiącym i obawiam sie odłączyć akumulator. Nie znam pin-u (jesli takowy jest).

Czy jeszcze coś mogę "zmajstrować" odłączając akumulator, czy jest to bezkolizyjne... ? Coś sie jezcze kasuje itd.

Opublikowano
U mnie skasowała się godzina, spalanie, resetowalna odległość i chyba stacje radiowe. Poza tym nic, żadnego PINu nie musiałem wpisywać.
Opublikowano
dzięki, w sobotę odlaczę akumulator, skoro nie ma PINu nic się nie stanie. W poprzednim samochodzie Renault - zawsze trzeba było wpisać PIN - a można go było uzyskać tylko w serwisie. Thx.