Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu obserwuję piski w kierownicy. Słuchać je podczas kręcenia pomiędzy kierownicą a obudową kolumny. Na forum wyczytałem, że czasem piszczy guma która znajduje się przy wejściu kolumny do komory silnika - zaraz nad pedałami. Przesmarowałem ale piski są nadal i dzisiaj dobrze się przysłuchałem skąd dochodzą.

Tutaj:

można tego posłuchać, tylko proszę zrobić głośno i posłuchać do końca.

Na koniec pytanie: mieliście już taki przypadek? Co z tymi denerwującymi piskami zrobić. Czasem to jest nie do zniesienia bo się robi głośniejsze niż na filmie.

Michał

Najlepiej to słychać od 24 do 27s.

Opublikowano
szczerze powiedziawszy mam podobnie, wiele ciszej ale jednak. moim zdaniem dzwiek dobiega spod kola kierownicy. tam tez chyba jakas guma jest i moze taki dzwiek wydawac. narazie sie tym nie martwie, slysze tylko jak jest bardzo cicho i to na postoju
Opublikowano

Miałem kiedys podobnie.

Podjechałem do Bosch-a i posmarowali ma jakas gumę:)

Zapłaciłem chyba cos okolo 40zł...

Smigam juz 9mc i nic nie słychać :mrgreen:

Opublikowano
No więc za radą kolegi zdjąłęm Airbag tak jak tu piszą http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1658198 dalej kierownice (BTW nie da się krzywo założyć kierownicy. Wchodzi tylko w jeden sposób). Przesmarowałem wszystkie plastiki, które się obracają i mogą o siebie trzeć i narazie CISZA. Mam tylko nadzieje, że wystarczająco mocno dokręciłem kierownicę.