Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pomocy !!! 2 tygodnie temu kupiłem e46 coupe m54 2.2 170km w automacie. Auto w dobrej cenie z za granicy . Stwierdziłem, że auto nie ma dobrego startu jak na 170 km. non stop pali mi się check . Błędy na kompie : wypadanie zapłonów oraz awaria termostatu. Po wyminie filtru powietrza auto odzyskało trochę mocy, dalej jednak nie jest to to co powinno być. Dziś wymieniłem świece, auto jeszcze lepiej zaczęło chodzić, ale po przejechaniu 50 km dalej zapalił się check . Powiedzcie mi czy może to być spowodowane uszkodzonym termostatem ? Czy przez uszkodzony termostat mogą wskakiwać inne błędy ? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
witam.wypadanie zaplonu moze powodowac padnieta cewka.na ktorym cylindrze wypada zaplon?
Opublikowano
A wiesz może na którym cylindrze masz może to "wypadanie zapłonu"? Powinna być taka informacja w opisie błędu. Może być to rzeczywiście któraś cewka. Niestety w silnikach R6 ciężko jest się zorientować czy samochód pali na wszystkie gary. I co to znaczy że auto nie ma dobrego startu? Ma słaby dół czy nie ciągnie w ogóle w całym zakresie obrotów?
Opublikowano
Wypadanie zapłonów na pierwszym i drugim cylindrze , auto nawet się zbiera od startu , ale wydaje mi się że to jednak nie jest to co powinno być. Jak jadę 60 i wciskam gaz do dechy , ale nie na sporta to auto przyspiesza jak żółw , jak wcisnę i się zredukuje to jest dużo lepiej . Jak rozpędzę się tak do 100 to wtedy idzie jak wściekła. Nie wiem czy automat tak trzyma ten silnik czy jak ?
Opublikowano
I dziś jeszcze zauważyłem, że na zimnym mi trochę trzęsie na wolnych obrotach . Powiem jeszcze, że jak fachowiec wymieniał mi świece to pozamieniał cewki i dalej te same błędy wypadanie zapłonów na 1 i 2 cylindrze .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czujnik położenia wałka rozrządu wydechowego może powodować podobne objawy, tj słaby dół i wypadanie zapłonów, no i jeszcze ciekawe czy z przepływomierzem wszystko jest w porządku?