Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku przepraszam, że pisze tu a nie na innym dziale. (na te w tematyce klubu nie wchodzilo:-( widac nie mam jeszcze wystarczających uprawnień.....wszedłem w najczęściej odwiedzany)

Kilka dni temu zapisałem się do klubu. (autko odbieram w przyszlym tygodniu, jade po nie do Niemiec tzn. po bmw 316i compact, grudzień 1996). Pragnę się przyłączyć do Klubu. Wiem nie mam jeszcze autka. no ale kogo nie dopytać w sprawie papierow do sprowadzenia, czy spraw zabezpieczenia przed kradzieża itp przed przywiezienim autka do kraju. Wiem można tu poszukać w archiwum - ale jeszcze nie jestem tak biegły po drugie mało czasu a dużo infomacji potrzebuje. W związku z powyższym moja prośba jeśli ktoś zechce coś odpisać -poinformujcie mnie jak gdzies przeniesiecie ten watek w inne miejsce ;-)

a przepraszam nie przedstawiłem się

Mam na imię Irek (lat 27) - nick ESOX

od razu zapytam co jeszcze oprocz posiadania autka ;-) musze zrobic by stac sie pelnoprawnym czlonkiem klubu. gdzie pisac o tym - by nie orbic balaganu w watkach i dzialach

i kilka pytan do autka (bardzo proszę o pomoc)

1. W jakiej kolejnosci i co robi sie obecnie w urzedach po sprowadzniu autka? w punktach (jaksi czas temu zalatwialem z tata troszke z poprzenidm autkiem ale juz nie wiem czy tak jest)

a) przegląd b) akcyza c)ubezpieczenie d) skarbowka o ,NieVAT" e)rejestracja a jeszcze teraz recycling doszedl to tez przed rejestracja?

2. Jak tanio ale sprawnie zabezpieczyc to bwm - chodzi mi o sposoby na wydluzenie czasu dla zlodzieja - jakies odciecia, blokady - co wy stosujecie? co sie uzywa do bmw (slyszalem i jakims precie dlugim w skrzynie biegow, podobno tylko dla bmw)

3. gdzie wstawic watek z przebiegu sprowadznie tego autka (moze cos by sie jeszcze zapytal, podzielil sie info (pochwalil) o tym aucie

Na razie tyle tego mojego zameczania Was

dzieki jesli wytrzymaliscie do konca tej nformacji, bede wdzieczny za pomoc i jakies pokierowanie tutaj

pozdrawiam wszystkich

Irek

Edytowane przez ESOX
Opublikowano
hm..... widze, ze wszyscy zajeci. no coz odezwe sie jak go kupie i wstawie zdjecia.... ewentualnie jak pozniej napiszecie.
Opublikowano
hm..... widze, ze wszyscy zajeci. no coz odezwe sie jak go kupie i wstawie zdjecia.... ewentualnie jak pozniej napiszecie.

Może na początek ogranicz się do jednego konkretnego pytania :cool2:.

Uwierz mi na słowo że znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania, używając jednej jedynej funkcji - SZUKAJ :D

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

dziekuje

tak robie, szukam i czytam (niektore rzeczy znajduje szybciej inne wolniej) hehe juz wiem co to ,,nery"

mysle teraz tylko nad zabezpieczeniami jak go przywioze. Najpierw na felgi i od razu pytanko

czego ja szukam - szpilek czy nakretek? rozmiar?

Opublikowano
dziekuje

tak robie, szukam i czytam (niektore rzeczy znajduje szybciej inne wolniej) hehe juz wiem co to ,,nery"

mysle teraz tylko nad zabezpieczeniami jak go przywioze. Najpierw na felgi i od razu pytanko

czego ja szukam - szpilek czy nakretek? rozmiar?

... nie obrażaj się kolego , szpilki są na stałe w piaście , zakładasz felę i zakręcasz ją nakrętkami a w beemie są śruby !!! które wkręcasz do piasty , jaki rożmiar ? a jakie będziesz miał fele ? jeśli org. alu BMW to takie jaki rozmiar jak fabrycznych a jeśli inne to dłuższe , jak kupisz to będziemy dobierać :doh:

... życzę udanego zakupu :wink:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

hehe dzieki za info nie obraze sie sorki za gafe ;-)

tak chodziło mi czy śruby czy nakretki (tzn chce zabezpieczajace dolozyc)

do 15' orginalnych - nie wyczytalem jaki rozmiar tzn rozstaw srub w bmw

dzieki za info

• Moderatorzy
Opublikowano

To ja może trochę OT.

Na początku przepraszam, że pisze tu a nie na innym dziale. (na te w tematyce klubu nie wchodzilo:-( widac nie mam jeszcze wystarczających uprawnień.....wszedłem w najczęściej odwiedzany)

Kilka dni temu zapisałem się do klubu. [...]

Piszesz że kilka dni temu zapisałeś się do Klubu... Ale nie do BMW Klub Polska dlatego nie masz dostępu do niektórych działów na forum... :wink:

Poza tym: co znaczy tytuł wątku "pomocy"? Czytałeś Regulamin? To się do niego stosuj... Chyba że masz ochotę dostać ostrzeżenie lub liczysz się z tym że wątek usunę...

Popraw tytuł - jeśli jutro rano nadal będzie zły to usuwam wszystko.

Pozdrawiam

Admin