Skocz do zawartości

BMW e34 1.8i problem z odpalaniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki niemały problem ze swoją Bunią e34 zaczne od początku śmigam na gazie co jakiś czas pali (przestaje działac) mi sie pompa paliwowa myślałem ze dlatego że wymieniałem starą na też nienowe ale działajace używane i postanowiłem kupić nowa ze sklepu zamontowałem ją i wszystko było super jeżdziłem na gazie na benzynce i wszystko grałem aż do dziś brakło mi gazu i przełaczyłem na benzyne przejechałem jakiś kilometr zaparkowałem pod supermarketem gdy wróciłem po jakiś 10 min gdy odpalałem auto za pierwszym razem zgasło więc próbowałem dalej i tak przez półtorej godziny i nic :mad2: w końcu zostałem odholowany :| . gdy kolega mnie holował próbowałem odpalić przez wrzucenie dwójki i nic silnik milczy słychać tylko świst spowodowany wrzuceniem biegu ale silnik nawet nie jęknie WTF??? Nie wiem panowie o co chodzi czy to elektryka brak iskry czy brak dopływu paliwa Co do pompy to jest nowa i raczej nie ona zawiniła bo jeśli nawet byłaby uszkodzona to autko paliło na gazie bez użycia pompy Wiec jk myślicie co to może być prosze was bardzo o różne pomysły bo jestem bezradny. Z góry wielkie dzięki.
Opublikowano
sprawdz iskrę , może padł czujnik położenia wału wtedy komputer nie ma sygnału i nie daje ani iskry ani paliwa
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
Siema dziś miałem chwilke i zajrzałem pod maske sprawdzałem świece iskra jest wymieniłem świece jeszcze na nowe dla spokoju. Wychodzi na to że cewka jest zdrowa i iskra jest myśle nad układem paliwowym tylko dziwi mnie to że na gazie nie chce palić a kiedyś jak miałem rozwalona pompe paliwową to odpalałem na gazie i wszystko grało a dziś ani na tym ani na tym nie pali :shock: Macie jakieś sugestie??? :?:
Opublikowano
Może gdzieś ci zginęło napięcie . Niewiem kto i jak ci zakładał gazownie ale gaz ma zasilanie z akumulatora i jeszcze ma zasilanie po stacyjce może właśnie czegoś mu brakuje . Jeśli niechodzi ani gaz ani benzyna to jedynie wina elektryki