Skocz do zawartości

525 ix wymiana uszczelniacza dyfra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam mały wyciek na tylnym dyfrze po stronie kierowcy, teraz dopiero zobaczyłem iż lewa strona rożna od prawej

http://img193.imageshack.us/img193/6453/dyferz.th.jpg

jak najlepiej zabrać się do tej operacji? jak odpiąć półoś po najmniejszej linii oporu ale zgodnie ze sztuka?

czy jest jakiś manual z fotkami?

Opublikowano
Niemam ixa ale u siebie zwaliłem półoś (mocny imbus chyba 8mm ) potem szarpnij to co zostało w moście . poodkręcasz śrubunek i masz uszczelniacz na wierzchu . Przy wkładaniu nowego uszczelniacza nie pchaj za głęboko bo tam miałem jakieś otwory chyba do odpływu oleju
Opublikowano
Tego oringa właśnie nie kojarze ale masz rację że wystarczy tylko odkręcić półoś i wyciągnąć tą część z mostu i jest uszczelniacz na wierzchu . Więc ten oringi musi być pod tym metalowym pierścieniem co jest jeszcze do mostu przykręcony . Dziś lub jutro będę to rozbierał bo uszczelniacze mam wymienione a most mi się moczy przy śrubie spustowej . podkładka była nowa pod śrubą więc się dziwiłem że cieknie ale nie wiedziałem że tam oring jest więc może nim mi leci . Sprawdze i dam znać a może jakieś foto Dorzucę