Skocz do zawartości

trzesie silnikiem przy 5 tys.obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam 530d odpalilem dzisiaj rozgrzal sie i nacisnolem gaz obroty weszly na 5 tysiecy to trwalo chwile i zdiolem noge z gazu i jest taki moment jak juz spadaja obroty tak jak by przygasal i trzaslo samochodem. co to moze byc?
Opublikowano
A jak podczas jazdy?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 tyś? moja więcej niż 4.600 się nie wkręcała.

Nie rób tak, bo to nie za zdrowe dla silnika :nienie:

Moja tak trzęsła przy schodzeniu z obrotów jak miała słabą pompe progową, ale nie trzeba było tak wysoko ciągnąć na obrotach.

Opublikowano
pompke paliwa w progu? ja jakies 4miesiace temu ja wymienialem kupilem ale nie nowa. wiem ze nie zdrowo nacisnolem i puscilem gaz to trwalo chwilke.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ta pod progiem.

Moja jak była słaba, to każda przygazówka, czy pod obciążeniem, czy na luzie kończyła się wpadnięciem silnika w drgania, po ok 10 sekundach mu przechodziło i chodził dalej normalnie.

Opublikowano
takto normalnie chodzi silnik.poprostu przepalalem samochod malo nim jezdze.rozgrzal sie silnik to nacisnolem troche gaz i puscilem.jak spada z obrotow to tak sie dzieje i trwa to okolo 2 sek i chodzi normalnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To podepnij auto pod kompa is sprawdź jakie ciśnienie podaje pompka, ale nie tylko na wolnych obrotach, ale tez przy obciążeniu, ma być w okolicach 4 bar.
Opublikowano
jakis kawalek temu podpinalem w kielcach w markoserwis specjalizuja sie w BMW ale nie oddal bym im samochodu nie wiem czy maja pojecie do naprawiania takich samochodow.Spadam jak ktos cos napisze to bede jutro wieczorem pozdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, poszukaj u nas na forum, jest temat gdzie wpisują się użytkownicy z interfejsem diagnostycznym, ugadaj się z kimś ze swojej okolicy to ci sprawdzi co i jak, do tego nie trzeba super wyspecjalizowanego warsztatu :cool2:
Opublikowano
juz kiedys kupilem kabel obd 2 z oprogramowaniem do BMW i wcale nie bylo tam modelu E-39 kupilem na alegro. a to co opisalem wczoraj to to ze sie zapowietrza juz 2 tygodnie nie jezdzilem samochodem stoi w garazu.