Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, nadszedł czas mojej pierwszej wymiany oleju w E32. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt iż poprzedni właściciel na pytanie jaki olej był wlany odpowiedział że full mineralny 15W40. Generalnie chcąc najlepiej zadbać o M30'stkę planowałem wlać olej cieszący się renomą idealnie chroniącego silnik (np. Mobil 1) a z tego co wiem to nie są to oleje mineralne a z kolei nie można zastąpić oleju mineralnego syntetycznym. Czy to prawda? Jestem skazany do końca na olej mineralny? Może polecacie jakiś konkretny olej?
Opublikowano
Powiem tak ogólnie wszystko masz tutaj- viewforum.php?f=88 .Druga sprawa nie jesteś skazany na minerał,nawet bym powiedział zmieniaj go jak najszybciej na pół syntetyk.Osobiście śmigam na valvoline maxlife 10/40 pół syntetyk i polecam :cool2: .Syntetyk dobry olej,ale nie przeszedł bym z minerału na full syntetyk,mógł by to grozić rozszczelnieniem silnika :norty: .To tyle pozdrawiam :wink:
Opublikowano
Powiem tak ogólnie wszystko masz tutaj- viewforum.php?f=88 .Druga sprawa nie jesteś skazany na minerał,nawet bym powiedział zmieniaj go jak najszybciej na pół syntetyk.Osobiście śmigam na valvoline maxlife 10/40 pół syntetyk i polecam :cool2: .Syntetyk dobry olej,ale nie przeszedł bym z minerału na full syntetyk,mógł by to grozić rozszczelnieniem silnika :norty: .To tyle pozdrawiam :wink:

Jeżdżę na tym samym :cool2:

Pozdrawiam