Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnie kilka dni miałem większy kawałek do przejechania 530d wraz z laweta około 1800kg ciągnałem, po trasie przydarzył się problem- po zatrzymaniu na kawkę i zgaszeniu silnika po 10 minutach przerwy auto nie chciało odpalić tzn kręcił rozrusznik ale nie chciało załapać. Odczekałem około 2h czekając na kumpla i na zimnym załapał po ruszeniu po kilku minutach zaczął okropnie kopcić przez 2 minuty kopcił jak lokomotywa i nagle wszystko wróciło do normy przestał. Gdy dojechałem do domu znów problem z odpalaniem na ciepłym. Czytałem w necie że podprogowa pompa wymieniłem dziś i nic to nie zmieniło nadal to samo.

Czytałem że to wtryski kto inny pisał o czujniku położenia wału. Zgłupiałem! na obecną chwilę nie mam przez kilka dni możliwości podpięcia pod kompa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety, ale przyzwyczaj się, że w tych samochodach bez podpięcia kompa niewiele się dowiesz :?

Odczytaj błędy, sprawdź parametry silnika czy się zgadzają, i wtedy napisz co wyszło, będziemy myśleć co jest nie tak :)

Opublikowano

Witam

Obstawiam że nie będzie zarejestrowanych błędów, kup FREEZER - zamrażacz w spreju ( w sklepach z częściami do klimatyzacji ) i na ciepłym silniku jak nie chce odpalić, spryskaj czujnik wałka rozrządu żeby go szybko schłodzić, wtedu spróbuj odpalić. Tani test a będzie wiadomo czy czujnik wałka dobry, on takie objawy wprowadz jak zaczyna padać i się zagrzeje. Daj znać jak zrobisz diagnostykę.

Opublikowano
Byłem u mechaniora podpięliśmy pod kompa wywaliło 2550 błąd powiedział że pewnie wtrysk któryś nadlewa mam podjechać w czwartek na szklanki podepnie będzie wiedział dokładnie.
  • 3 tygodnie później...