Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich mam pytanie jaki olej do 520i 2001r silnik m54 nabylem ja niedawno i wymienilem olej na castrol edge pelny syntetyk 5w30 ale jak wymienialem stary to zuwazylem ze olej to byl zmieniany chyba u mietk aw garazu c o 5 lat i byl strasznie brudny po rzejachaniu na nowym oleju 1000km zaczol lekko przykapcac przy zapalniu przebieg 160 tys rozmawialem z mechanikiem i powiedzial ze moze byc zarzadki olej i radzil zalac polsyntetyk wiec zalalem 10w40 castrol gtx zmierzam do tego jaki olej jest najlepszy i czy cos moze sie stac po tej wymianie bowiem ze olej ma duzy wplyw na silnik z gory dzikuje za pomoc Edytowane przez przemo4
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Użyj wyszukiwarki, tematów o olejach jest pełno, wystarczy poszukać i poczytać.

Coś czuje że mod będzie zły jak to zobaczy :roll:

Opublikowano
przebieg 160 tys

Yhm przebieg 160tys? nie pisz takich glupot bo niema sily zeby nie mial lekko 350tys nakrecone... a jak kupiles takie auto z ORYGINALNYM przebiegiem 159tys od dziadka ktory jezdzil do kosciola i Ci sie silnik poci i olej bierze na 1000km to pozdro moja 530D od wymiany do wymiany bez najmniejszych dolewek jezdzi.. i BTW temat z olejem masz ciut nizej chlopaki tam sie dosc dokladnie rozpisali...

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cała reszta jest rozlewana w naszym kraju,więc wszystko jasne.

Proszę, rozwiń wypowiedź, jakaś sugestia że w Polsce rozlewane/robione znaczy że złe? :roll:

Opublikowano
powiem Ci tak,że sam sobie odpowiedziałeś-nie są takiej jakości jak powinny,dotyczy to wszystkich wyrobów naftowych,6 lat jeżdziłem cysterną w firmie Shell,cuda wyprawiają,na stacji myślisz,że tankujesz wysokiej jakości gaz,a ja przywoziłem go z Litwy,bo tam mieli najtaniej,przykładów mam wiele,takie są smutne realia.
Opublikowano

Koledzy wcześniej podsyłali sposoby poruszania sie po tym forum.Nie miałem wyjścia jak dać Ci nagrode i zablokować temat.Od takich pytań jest :

-regulamin

-szukanie tematu pochodnego :search:

-mam dosyć tematów o oleju :!:

POzdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.