Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego też, witam wszystkich forumowiczów... ok a teraz do rzeczy. Dzisiaj zakupiłem BMW e46 320d (tą po lifcie). Zdaję mi się, że ma ona czytnik mk3 lecz nie jestem tego pewien. Na napędzie płyt nie pisze "DVD" a nad nim jest druga zmieniarka płyt zwykłych cd wygląda to tak:

http://img37.imageshack.us/img37/894/imag0221z.jpg

Natomiast auto odrazu po zakupie miało w bagażniku taką płytę:

http://img707.imageshack.us/img707/2246/imag0223n.jpg

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie autko mówi po Francusku. Czy na forum jest gdzieś może link do aktualizacji systemu. Pytam sie bo w "faq" pisze że nie da się o tak dostać płytki z systemem. Wnoiskuję więc z tego, że aby spolszczyć system będę musiał podjechać do ASO i tam się aktualizować(ile będzie mnie to kosztowało?).

Z góry wielkie Dzięki

Ps. Sorki jeżeli już istnieją takie tematy szukałem - nie znalazłem... Aha no i jeszcze jedno pytanie czy aby zmienić z mk3 na mk4 trzeba zmieniać cały komputer czy wystarczy samo cd na dvd?

Opublikowano
FAQ przeczytałem ale nie odpowiada ono na wszystkie moje pytania (pod zdjęciem płyty pytam się jeszcze o to czy aby aktualizować system muszę jechać do ASO czy nie, oraz jak zmienić navi z mk3 na mk4) z tego co się orientuję po przeczytaniu paru tematów to z wgranie języka polskiego jest problematyczne bo z reguły soft ten nie działa. Niestety problemu ze zmianą navi z mk3 na mk4 jeszcze nie widzałem, a FAQ pisze tylko, jak dołożyć navi jak wcześniej go nie miałem... A no i Mr.Lova sorry ale dla mnie nabijanie postów jest kompletnym bezsensem :duh: .
Opublikowano

Ok,odpowiem.

Piszesz o aktualizacji a masz na myśli zmianę języka. Aktualizacja,czyli zmiana softu na nowszy: o tym jaki masz soft dowiesz się z FAQ,o tym jaki jest najnowszy dla danej navi,też.Dla mk3 jest to bodajże 63.Spolszczenia mk3/4 ASO nie robi. Allegro albo we własnym zakresie,softów jest dużo i chyba wszystkie działają,poczytaj.

Zmiana z mk3 na mk4: wyciągasz mk3,odpinasz wtyczki,bierzesz mk4,podpinasz wtyczki,wsuwasz na miejsce starej.Za pomocą INPy albo Navcodera ustawiasz takie same języki w navi co w OBC. Standardowo mk3 ma 2 języki a mk4 ma 3,więc ostatni zostawiasz pusty (czyli bez trzeciego języka). Jak miała inne to zawoła o płytę z softem.

Pozdro

PS.Na myśli miałem zaśmiecanie forum kolejnym takim samym tematem/pytaniem/prośbą.Odpowiedzi na Twoje pytania jest na tym forum wiele,ale trzeba trochę poszukać.

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.