Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukałem trochę na forum znaleźć nie mogłem... Dawno dawno temu-przedwczoraj złapałem za klamkę i coś pykneło klamka się podniosła ale drzwi się nie otworzyły... Otworzyć je mogę tylko od wewnątrz. I teraz próbowałem wyciągnąć klamkę udało się i wygląda ok. Ma ktoś może schemat lub pomysł co jest nie tak skora klamka cała??
Opublikowano
Klamka może być dobra, tylko masz takie cięgno na niej łapane spinką. A te cięgno idzie do zamka a mianowicie takiej łapki która jest pchana przez te cięgno i jest obudowane w plastikowej spince która być może pękła. Szukaj przyczyny w zamku
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
No zaglądałem na górze w rogu jest ząbek ale on chodzi luźno góra dół zero reakcji nic nie otwiera, ciężko tam cokolwiek zobaczyć więc proszę właśnie o jakiś schemat jak to całe działa i jak się zabrać do zamka... Ale bardzo dziękuje za odp.
Opublikowano

Witam

U mnie też był podobny problem i była to wina kasety klamki. Obejrzyj ją dokładnie a szczególnie małą przekładnię zębatkową w jej górnej części. Napewno jest pęknięta i nie naciska cięgna od zamka. Skoro drzwi się otwierają od środka to zamek jest raczej ok. Gdybyś miał jakieś pytania to pisz. Pozdro

Opublikowano

Witam. Więc sprawdziłem jak pisałeś i zębatka jest ok ale nie ma cięgna więc chyba pękło sobie. Mam więc kolejne pytanie jak wyciągnąć tą kasetę, po odkręceniu dwóch śrub kaseta była luźna ale nie mogłem jej wyciągnąć -chyba zamek ją blokuje i niby jest luźny a nie chce puścić. Więc jak możesz napisz proszę jak to trzeba zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc...

Opublikowano
Z tego co pamietam (a było to niestety dawno) wyciągnąłem kasetę razem z zamkiem. Troszę potrzeba cierpliwości bo nie było to zbyt łatwe. Ale za to póżniej drzwi zaczęły się otwierać więc było ok. Pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
witam mam ten sam problem i stąd moje pytanie czy trzeba ściągać tapicerke drzwi żeby tą kasetę wyciągnąć? I czy da się to jakoś samemu naprawić czy trzeba mowa kupić ?
Opublikowano

Witam. No niestety do wymiany kasety tapicerke trzeba zdjąć. Klamkę można wyjąć wcześniej. Kasetę musisz kupić bo nie da sie jej naprawić. Koszt używanej to ok 30 zł. Jeżeli chcesz nową to musisz kupić od anglika bo przy europie przychodzi z wkładka i kosztuje kosmos. Koszt nowej do anglika to o ile pamietam 200 zl. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś pytania to pisz.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...